Muka Surat

Friday, 22 May 2015

Kesihatan anak masih ditahap yang tidak memuaskan, waaaa ibu pun dah start nk demam...

Kesah hari ini....huhuhu... Alisha mlm tadi masih tinggi suhu nye.... (mandi,jelum,jelum tu pulak mcm² cara buat...masukkan ais lah...jelum ngn daun durian belanda lah....jelum ngn air doa bapak mertua adik iparku..ahaks...) dah pukul 3 ke 4 pagi baru suhu turun...tu pun setelah mandi beberapa kali...Alisha kene demam yg jenis sejuk beku jari kaki tgn manakala badan dan kepala melantun² suhu nye....Org ckp nie jenis panas dalam kan? nie yang bahaya kan? mintak² tiada lah apa² terjadi dekat dia...kami tak tido menjaga dia...jelum tu setiap masa....degil betui tau suhu dia nk turun...hihihi...Doctor Mohan dah beritahu yang Alisha demam virus mcm dulu...sudahpun dimaklumkan bahawa kalo pertama kali anak tu terkene jangkitan demam virus nie...so pada masa akan dtg dia mudah terkene kembali....ok kami sedia maklumlah kejadian nie...huhuhu

Memang tak tido ok...menjelum jek all the time....mandi jek...kesian dia...asal dia nk tertido kami terpaksa kejut dia tuk mandikan dia....huhuhu...jadik dia pun tak dpt rehat yang cukup...huhuhu sbb nye time dia start jek nk tido...suhu badan semakin increase... tu yang terpaksa bangunkan dia...mandikan dia...lepas dah mandi bagi baring tidokan semula...dan jelum sambil dia tido....dia pun diam jek...redha..hihihi...pagi nie suhu masih 38.... dan blah petang nie suhu dia 37.0 karang kul 4 kene mkn ubat lagi....sianlah budak kecik mkn ubat tak sudah²...huhuhu

Tu jelah cara kami...memang mandikan bila suhu dah 39.0 keatas...jelum memang setiap masa...memang tak pernah kering badan dia...memang basah lukuih...hihihih... memang setiap siang berjemurlah bantal² dan basuh selimut hari²...naik pitam dah ibu...kehkehekh.. papa lagi kesian... siang kene g kerja pula...memang tak sampai hati nk hanta kakak ke umah pengasuh sbb takkan ibu ita dia nk jelum setiap masa....ibu ita pun ada anak kecik...huhuhu... kang tak pasai² terjangkitkan ke anak² ibu ita....lagi naya kan....so ibu bekorbanlah... demi kesembuhan anak...Alisha cepat baikye....ibu dah nk tumbang nie...jangkit kakak lah nie...ahaks...apa lh ibu nie...lembik sgt...anak sakit dia pulak jangkit...hihihi...

Semoga anak ibu sehat dengan cepat....kalo tidak Dr. Mohan dah pesan...if by jumaat mlm Alisha tak baik lagi...kene warded...waaaaa jgn lah Alisha...huhuhuhu...Kawan² doakan semoga Alisha baik bfr mlm nie ye...huhuhu.

No comments :

Post a comment

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak... Jemput datang lagi ;)

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)