Muka Surat

Tuesday, 14 February 2017

Bersama SeqyBeauty... Jeng..Jeng..Jeng

Assalamualaikum semua.....

Buat apa petang² nie?Akak baru sudah gorengkan cekodok pisang buat si Alya nie ha... Alya sekarang nie dah bertukar title "Kak Ngah" memula dulu bukan main susah mulut akak nie nk panggil dia "Kak Ngah", duk lah tersasul "Adik" kehkehkeh.....sampaikan tuan empunya diri pun naik boring tegur akak... "Ibu,Ibu, apa Ibu panggil? Kak Ngah lah Ibu...Kak Ngah" nampak tak???? dia pun buhsan akak asyik sasul....hahahah bukan anak yang sasul....Ibu yang poyo...hihihi

Gambar Cekodok nk tepek sini malulah....cekodok bodoh² jek..kehkehkeh.... Sian Cekodok tu dierbodohkan...erkkkk

Ok...ok...nie lah masalah mak beranak 3 yang kuat membebel, time menulis pun nk bebel sampai kelaut perginye...hahahha Tak pe lah kan..akak paham perasaan korang yang tgh menunggu detik 5:30PM atau 6:00PM tu...sbb akak pun pernah ditempat kamu dulu...jadi layankanlah blog akak yang melalut sokmo nie sebagai hiburan menanti waktu pulang ek...ahaks...

Ok...now nk cite nie...sejak akak dah kerje dari umah nie kan? akak mcm nampak ada ruang ruang peluang yang kosong dalam kehidupan nie...gitu...yang boleh akak selitkan untuk cuba2 berniaga secara tidak langsung, sekarang "DROPSHIP"...maka akak pun mulakan misi akhir tahun lepas...lepas je bersalinkan si Muhammad Abid akak start guna product SeqyBeauty nie... akak pulak jenis orang yang x suka nak niaga² nie tanpa akak sendiri tahu apa barang yang akak jual tu... akak pun order n pakai... dimulakan dgn Set Skin Care... x sampai sebulan akak pakai...wow akak suke sgt... time akak ngandung aritu muka akak perghhhh teruk...hormon memang x stable dan mengakibatkan kulit muka akak teruk sgt...segan nk jumpa org... lepas tu akak try BB Cream pulak pastu Matte Lip Cream pastu Sakura Mask... dan lepas tu collagen SHE... memang jujur akak kata, terbaek lah SEPET nie..dia cuba menghasilkan product yang sama sekali bebas dari bahan kimia terlarang namun tetap berkesan tuk merawat pelbagai masalah kulit...

Nie set Trial Skin Care SeqyBeauty..

Nie BB Cream ada 3 code Brown,Natural,Fair... akak pakai Fair

Now akak dikenali sebagai "Dropship SeqyBeauty" "TeamRos" hihihihi... Maka dengan ini... segala jenis product SeqyBeauty bolehlah dapatinya dari akak secara terus menerus...hihihi mai mai mai..akak juai...x banyak dah...x banyak dah..hihihi laku keras nie... akak boleh dihubungi melalui whatapps 012-3756461, boleh pos dan jugak boleh COD sekitar kawasan jajahan akak Balakong..hihihi... meh support akak meh.

Dan... memperkenalkan SeqyBeauty punye agen (Dropship) hihihihi
Itu jelah nak cerita dulu...nanti akak cerita 1 per 1 tentang product nie k... rasanye ramai dah tahu tapi takut, takut ada yang masih tak tahu kan...akak sudi bercerita..ahaks...ok, pepe hal pasal SeqyBeauty boleh WA akak k...daaaa semuaaaaa (Anak dah jagaaaaa)


Monday, 13 February 2017

Terkejut kuasa 18 nie

Wowwwwww...... habok dah setebal gunung wehhhh... mujur masih ingat password bagai.... kalo lupa dah terus terkubur blog nie....ahaks... akak bersiaran secara tidak sengaja nie kengkawan.. hihihi niat dihati nak teruskan...moga istiqamah lah ye... Assalamualaikum semua sahabat blogger sekelian.... walaupun blog nie berhabok namun dia IG mahupun Fb akak masih active... hihihi sapa2 blogger yang add akak nye IG dan FB pasti tetap melihat upate akak setiap masa kan??? mana yang tak add tu...ohhh rugi rugi...sbb akak kan glamor..muahahaha... sudahlah lama tak bersiaran, perasan pulak tu....

Meh lah nak update kehidupan selama nye yg lama menyepi dari dunia blogger nie...huhuhu masih ingat saya lagi ke kengkawan semua? atau sudah lupakan saya? hihihi

Mampu peace lagi waktu nie...hahaha

Tahun lepas pada 16 October 2016 akak sudahpun dimasukkan ke hospital sbb dipaksa bersalin... baby tak mau keluar2 wehhh...sabo jelah.. sonok dia duk dalam perut ibu dia...bahagia sekali... akak kene induce pada keesokkan hari nye 17 October 2016, maka dipendekkan cerita akak pun melahirkan baby boy pada pukul 5.45 PM hari itu jugak.. berat baby sgt bambam ok.. 3.6kg.. kuat jugaklah akak meneran ek..kehkehkeh...tidak kusangka...hihihihi

Fresh from oven.... selamat sudah penantian hari demi hari


Lepas dah bersalin, kehidupan terus berubah 360 darjah awakkkk, huhuhuhu akak punye waktu tidur memang dah kelaut, lautan specific ke apa ha? hihihihi semua jadi kucar kacir... mujurlah ada mak ayah yang sedia membantu akak sewaktu berpantang... dapatlah akak kekadang tu qhada tidur akak disiang hari setelah berjaga dimlm hari...hahaha... mak akak jagakan baby, maka akak ketiduran.... waktu dlm pantang, ko jgn tanya mata akak jadi panda ke tidak? bukan panda dah.... apa segala binatang punya mata pun kelihatan tau...hihihi... yelah, dah lama kot akak mendapat tidur yang secukupnye siap terlebih2 tidurnye...hahaha tetibe berubah sekelip mata...mau nye tak keluar segala jenis mata...hihihihi

Kemudian cuti sekolah pun bermula kan....jadual harian akak agak lapang lah skit, kalo tak mana nk jaga baby lagi, nk uruskan anak2 sekolah lagi, nak uruskan diri sendiri lagi...memang tak terurus lah jawapnye...mujur dah cuti sekolah...dapatlah akak rehat skit... fiuhhhh... anak akak Alisha dan Alya pun boleh bantu akak sedikit sebanyak...diorg nie dah boleh diharap...kedapur tolong2 tanak nasi ke...tolong2 basuh baju ke... hebat diorg nie..hihihih.. so kte arah saja lah...

Dan dan dan....cuti sekolah pun tamatttt... pastu korang mesti pikir, lega dah kan? sbb baby pun dah besar skit 2 bln++ pastu anak dah sekolah, pastu akak pun dah abis pantang...namun..namun...namun...tugas akak sebagai driver anak2 bermula lah.... korang bayangkan  ngn baby 2bln ++ tu akak redah jelah jadi driver wehhh... nak harapkan siapa lagi kan? hihihihi , maka si kecik nie sehingga hari nie dah dekat 2 bln jadi co-driver akak...hahaha... hebat si teruna nie.... hihihihi

Oh lupa yek cerita sapa nama anak ek... nama anak akak yang teruna nie diberi nama Muhammad Abid bin Azahari, Semoga Abid menjadi seindah namanya... amiin

Nie gamba terbaru kami, hari semlm... Abid dah besar...kakak-kakak makin remaja...hihihi
Dan.... terimalah lakaran hari ini sebagai comeback akak...ahaks...Hai semuaaaaaaaaaa.

Tuesday, 11 October 2016

Menghitung waktu, detik demi detik....

Assalamualaikum kengkawan semua?

apa khabar kalian semua, harap semua dalam keadaan yang sehat sejahtera.....sekali lama tak menaip mcm janggal dah rasa mcm tulis surat cinta pulak...hihihi... Kamu, kamu, kamu semua tgh buat apa skang nie? ada yang tgh lunch dan ada yang dah siap lunch menanti Zohor ye? akak pun dah lunch dan menanti Zohor nie ha....pastu semangat skit sbb dah ada new laptop en.Somi belikan smlm....apa lagi test power lah kan? mana lagi tempat nak test power....moh kte update blog yang famous nie...kehkehkeh...

Ha, dah masuk pun waktu Zohor...hihihi... puas betul mata memandang screen laptop baru nie....hihihi up skit pujian tu...nanti en.somi belikan accessory pulak kan? mana tahu dia murah hati nk belikan. 1st time nie akak jadi pengguna HP...hai support HP, saya pengguna baru...hihihi sebelum2 nie mcm2 jenis dah akak guna...kali nie sbb akak buat keje dari umah so kte beli yang support sehingga ke depan pintu rumah...baru berbaloi2 kan...hihihi

Oh ye, tajuk kelain....isi kandungan pun kelain...korang tahu tak?masa akak form 5 dulu kan....akak tak pernah kot dapat A dlm subjek BM...huhuhu kesian kan? akak cuma mampu dapat mencapai gred B dan C....kesian kan?siap kene perli dan pantau...org lain kene buat karangan 1 tajuk saje...akak kene sampai 2 3 tajuk...huhuhu sampaikan cikgu dah mark akak sebagai titik itam lah dalam kelas akak...maklumlah duk kelas sains tulen masa tu tapi paling bengap BM...kahkahkah....mujurlah masa SPM akak dapat A1...wahhh nk cite akak gempak lah nie...kehkehkeh..hover kan...padahal bernasib baik je kot time tu...jadik kalo korang baca blog akak nie....ayat tunggang langgang...hahahah sedia maklumlah ye mcm mana kesah silam yang telah akak ceritakan tadi...hahaha

Ok skang nk cerita perihal tajuk diatas setelah 3 peranggan kelaut...hahaha....korangkan sedia maklum akak nie pregnant kan...hihihi sapa yang dah baca blog akak sebelum2 nie ada akak mention kan? now dah nak dekat sgt ngn due date akak nie...due date akak 14 October 2016....aduhai cuak pulak bila baby nie sonok duk dalam perot ibu dia...hihihihi lagi 3 hari je dik... kawan rapat akak si Ermawati dah selamat melahirkan baby girl sejak 3 minggu lepas lagi, dan kawan en.somi yang due date nye sama ngn akak pun dah selamat melahirkan smlm...akak? hihihihi memang menghitung waktu abis nie...kawan2 akak semua ckp relex lah...enjoy the moment baby dalam perut...nanti bila entah pulak nk merasa lagi moment nie...betul tu...tapi jauh di sudut hati akak, akak risau pulak...ahaks...

Itu pun nak cerita kan? kawan2 pernah tak rasa mcm nie? due date nk dekat dah tapi baby masih enak didlm nie? anak akak dedua tu semua nye cepat... 37 minggu dan 39 minggu...yang nie nk cecah 40 minggu dah nie...hihihi...oklah tu saje akak nk cite berkenaan menghitung waktu akak nie...hihihihi

Kasi up skit lukisan Alya, mcm robot lah dik, tak ada curve langsung lukisan kamu...kahkahkah

Nie lah gambo terbaru mak buyong...lalalala...

Wednesday, 10 August 2016

Minggu ke 31, set bersalin apa yang bagus?

Assalamualaikum sahabat semua....
Akak lama menyepi entah kemana...kehkehkeh....tidak lah, masih disini cumanye busy skit anak pekse kan...bebudak baru darjah 1 kan...apa dia kesah peperiksaan, jika tak dipaksa belajar atau duduk 1 meja teman dia study memang bertuahlah dia nak study.... main siang malam pun boleh tu...dengan tetibe dia buat perangai baru, misalannye hari nie ada subject sains, kemudian cikgu bagilah task kene buat dlm kelas, dia tak buat...dia bawak balik umah...mentang2 cikgu ada ckp kat dia...kalo x siap, sila siapkan dirumah masing2...dia ambik kesempatan betui....menimbun2 jugak kerja dia bawak balik....dah 1 kerja nk kene tune balik habit tu...sabo jelah anak nie..skang nie barulah dia back to normal dimana, akan siapkan segala kerja disekolah seboleh2nya...naya lah kan kalo semua subject hari nie nk bawak balik kerja rumah...memang naya.hihihihi eh melalut kelaut dalam pulak dah...kehkehkeh...tujuan lain kelain pulak perginye...kahkahkah

Nie ha nk bertanya perihal kawan2 yang pernah berpantang dah sedang berpantang juga akan berpantang nanti, set apa yang uolls pakai ek? untuk berpantang tu...akak x buat servey pepe pun....g kedai jamu main terjah tanya salesgirl tu...jika dia menipu, tertipu lah akak...kehkehkeh...ce awak..awak awak share skit apa set yang korang gunakan? mcm mana tindakbalas dia pada tubuh anda dan pada baby? mesra alam tak?maksud akak, mesra ibu dan baby tak?

Masa akak bersalinkan Alisha akak guna set mustika ke?arghhhhh dah lupa...semua akak balun...hihihihi...lepas Alisha time Alya pulak, akak guna set mak dara...yang pastinye akak guna lain2 untuk keduan2 time tu...hihihihi dan kali nie...juga akak guna yang lain...ish tak tetap langsung ek...kehkehkeh...


kali nie akak nk try set bersalin Nona Roguy namun tuk bengkuk akak gunakan D'Herbs punye bengkuk...maklumlah bengkuk anak yang lepas2 dah lama berkulat...kehkehkeh..makanye kte beli jelah yang baru....pastu akak tambah minyak urut berangin buat baby jenama Nona Roguy jugak... ditambah pulak akak beli tungku baby herbs dari Anugerah....kahkahkah...ambik kau, bercampur2 jenama nye... pastu last skali akak beli tungku batu...tungku batu nie akak beli sbb yang lepas2 akak pinjam tungku mak mertua akak, tapi En.Somi kata, dah alang2 kat kedai tu ada jual...dia belikan ajelah skali...so rasanye dah lengkap kot.cukuplah kan...hihihihi...sbb apa akak pilih Nona Roguy kali nie? cuba teka? sapa pengguna Nona Roguy mesti tau, sbbbbbbb ainya mudah digunakan, pil saje...pastu tea herba pastu herba mandian...lain2 minyak2 saje...x perlukan serbuk2 bagai kan...senak kerjaan ...kehkehkehke

Sapa ek yang pernah gunakan set Nona Roguy nie? citelah skit pengalaman uolls? hihihihi ok kah? hihihihi

Nak share voucher tak seberapa...sapa yang mahu?

Salam bahagia semua sahabat2...hihihihi
Apa khabar kawan2 semua? moga kalian sehat dan bahagia disamping keluarga masing2 ye...amiin...

Ok direct to the point....Akak sebenarnye nak share voucher yang tak seberapa ngn kalian...ermmm...mana tahu ada yang nak kan? sbb akak ada voucher nie byk sgt...kehkehkeh...so ada rezeki lebih akak panjang2 kan lah...hihihihi
 



Akak ada voucher ticket ke Zoo Negara... 1 voucher nie untuk 1 ticket dewasa...dapat diskaun RM5.00 ... Jadi akak nak kasi voucher nie kepada 3 pasangan suami isteri lah...akak x ada voucher ticket kanak2, maaf ye...kalo ada mesti akak include skali...hihihihi... Voucher nie valid sehingga "31st December 2016" maknanye lama lagi validation dia...boleh lah plan nk bawak anak2 ke Zoo Negara kan...hihihi..

Jadi akak harap ada lah 3 pasangan suami isteri yang mahukan voucher nie...just bagi alamat kalian pada akak...nanti akak poskan voucher nie buat kalian...akak pos biasa je tau...memandangkan lama lagi tamat tempoh nye..hihihihi

Kepada sesiapa yang pengomen terawal nak voucher nie, akak pilih dia lah ye...hihihi..."Jom melawat Zoo Negara"


Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)