Muka Surat

Tuesday, 9 October 2018

Contest "Menang Ipad dari Int3Tree HQ" jom semua 😁😁😁

Siapa nak menang Ipad secara PERCUMA dan syaratnye mudah sangatttttttttttt

Isi details uolls disini πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

https://int3treehq.onpay.my/prospect/form/contestbobodimana

details tu seperti

Nama
Email
No Telefon 

Mudah kan, itu sahaja detailsnye 😘😘😘😘


Supplement Minda,Fizikal dan Emosi terbaik πŸ‘πŸ‘πŸ‘



APA ITU INT3TREE?πŸ€”πŸ€”πŸ€”

INT3TREE adalah suplimen minda yang berbentuk SERBUK, perisa COKLAT MINT yang membantu mehasilkan 3 ELEMEN penting, iaitu untuk IQ, EQ dan FIZIKAL.

IQ
Minda, Fokus, Ingatan

EQ
Menstabilkan Emosi, memberi mood gembira

Fizikal
Menghasilkan kesihatan  yang baik untuk lebih cergas dan cerdas

Produk pertama di dunia menggunakan bahan yang telah dikaji dan diperakui keberkesanannya oleh UNIVERSITI KINGSTON, ENGLAND & UNIVERSITI OXFORD

INT3TREE juga mempunyai maksud 

INT =
memasukkan atau Intelektual

3  =
3 elemen yang dimasukkan IQ, EQ, dan Fizikal

TREE =
Ibu bapa ibarat pokok tempat anak2 bernaung

Int3tree mengandungi 10 bahan terbaik,

✔️serbuk koko
✔️ekstrak stevia
✔️omega 3
✔️DHA
✔️susu skim
✔️coklat hitam
✔️ekstrak acai beri
✔️lutein
✔️serbuk pudina
✔️vitamin B-Complex

Kesemuanya berkualiti tinggi dan diimport dari luar negara.

lutein - floraglo
✔️Satu satunya di Malaysia menggunakan bahan3x clinical study.

1)melindungi fungsi penglihatan dari cahaya berlebihan.
2)mencegah kataraks.
3)menguatkan retina.
4)menjaga dan melindungi mata.
5)mengurangkan kepenatan pada mata.

Omega 3
✔️Menggunakan keluaran meg 3 terbaik di dunia.

1) menguatkan daya ingatan.
2) mengurangkan migrain.
3) baik untuk mata dan penglihatan.
4) mengurangkan tekanan.
5) menurunkan risiko pembekuan darah.

Kebaikan int3tree,

✔️Meningkatkan daya pemikiran
✔️Menguatkan memori
✔️Membentuk minda yg cerdas
✔️Membantu menjadi lebih pintar
✔️Memberi kecerdasan & memberi tenaga
✔️Membantu perkembangan otak yang cergas
✔️Memberi protein yg tinggi
✔️Memberi mood yg baik & gembira

Kebaikan int3tree yang lain,

✔️ Mudah bangun tidur
✔️ Mudah tidur bagi yang susah tidur
✔️ Lebih fokus dalam kelas
✔️ Tidur yang puas dan berkualiti
✔️ Memberi tenaga
✔️ Lebih mentaati ibu bapa
✔️ Mudah menghafal
✔️ Mudah faham
✔️ Hilang gagap
✔️ Membantu memulihkan gugup
✔️ Ketenangan bertambah
✔️ Anak mudah makan nasi
✔️ Minda menjadi aktif
✔️ Idea bertambah
✔️ Menjadi bertambah kreatif

Dan yang paling penting. Int3tree TIADA GULA TAMBAHAN!!!

Terbaik bukan?

Untuk info lanjut, boleh klik link ⤵

http:mesejkakpijahint3tree.my

Tuesday, 2 October 2018

Dapat Hadiah???





Hari nie ibu dapat berita gumbira, Alya dapat Hadiah markah tertinggi berkumpulan untuk subjek English dalam kelas dia.....Syukur Alhamdulillah

Sebelum nie memang Alya nie jenis lambat skit menghafal...masalah dia sama...susah nak menghafal...kalo bagi surah pendek2 tu...mesti lebih dari seminggu dia ambik amsa untuk menghafal...memang anak nie berbeza2 kan? Ibu tak kisah namun ibu kesian dengan awk Alya....Kakak Alisha mudah je hafal surah tak sampai seminggu pun...surah dalam Mukaddam tu lah...blum lagi Al-Quran....Al-Quran sekarang nie sekadar membaca sahaja lagi...Mukaddam tak abis hafal lagi...

sejak Alya konsisten mengambil Int3tree disetiap pagi....ibu nampak banyak perubahan dari segi emosi dia dan mudah nak bangun pagi jugak...dannnn dannnn ibu perasan yang Alya makin mudah menghafal....Alhamdulillah Asbab Int3tree. Syukur sangat bila Allah ketemukan Int3tree untuk ibu berikan buat kamu 3 beradik.... tu belum lagi kesah Alisha dan Abid...nanti sambung ye.

Alhamdulillah Int3tree banyak membantu ibu dan papa...

Ibu rekemen sangat2 buat ibu ayah diluar sana, berikan anak2 supplement ini...Int3tree, berkesan sangat2... Int3tree adalah Nutrisi terbaik buat Minda,Fizikal dan Emosi anak2...tak perlu ambik supplement campur2 dah....Int3tree 3In1...

ibu ayah boleh je wasap K.pijah terus sebab K.pijah pengedar sah Int3tree....nak COD area Nilai Freee...ada package2 lagi...jimat..

http://mesejkakpijahint3tree.my click je link tu untuk order tak pun ambik no K.pijah nie 012-3756461....K.pijah sedia membantu...nanti K.pijah cerita pasal Abid dan Alisha pulak ye...apa perubahan yang berlaku pada mereka.InsyaAllah

Tuesday, 10 July 2018

Double Cleansing ST.Ives product

uolls tahu tak yang orang2 Korean, diorang memang mengamalkan Method Double Cleansing nie untuk menjaga kebersihan kulit meraka... selalunye step yang diorg gunakan adalah pertama mencuci wajah menggunakan Oil-based Cleanser terlebih dahulu dan followed dengan Water-based Cleanser. Sebab tu kulit diorg memang bersih dari minyak2 dan nampak halus je kan.

so, Kte pun kene lah follow mende yang baik kan? siapa lagi nak kisah tentang kulit kte kalo bukan kte sendiri. hihihihi
TQ ST.Ives atas pemberian nie, doakan skali K.pijah dapat pergi melancong tu ha...hihihi


No Paraben, Dermatologist Tested...jangan bimbang, tidak akan menyumbatkan liang pori uolls.

K.pijah sarankan uolls gunakan product ST.Ives nie bersama2 dengan produk Seqy Beauty...barulah double cleansing kan? hihihi... Gunakan Scrub dari ST.Ives nie...

Dan lagi ST.Ives nie ada keluarkan pelbagai jenis Scrub, ikut keperluan jenis kulit uolls. memang best...guna seminggu 3-4 kali sahaja, jangan hari2 tau......nipis kulit tu nanti.Letak sedikit di atas jari uolls dan sapu pada wajah uolls secara membulat dan lembut sahaja....lepas dicuci memang kulit akan rasa lebih lembut dan cerah dik kerana bijik2 halus dari extract kulit Walnut tu menanggalkan sel2 kulit mati dengan berkesan sekali....sebab tulah kulit cerah lepas penggunaan dia.


yang nie yang K.pijah gunakan sekarang....memang segar lepas guna dan wangiiiii





Dah siap bilas, boleh lah guna Cleanser Seqy Beauty seperti biasa semula, kite mcm double pencerahan tu sebab Cleanser Seqy Beauty ada extract Lemon dan Green Tea yang akan mencerahkan kulit secara semulajadi.

Memang kualiti ST.Ives Scrub nie terjamin dan tinggi kualiti dia sebab diorg menggunakan 100% walnut dari California...memang segar bugarlah Shell dia tu...pengeluar utama walnut kan? hihihi

Harap perkongsian K.pijah kali nie bermanfaat buat Kalian semua... jom kte sihatkan kulit wajah kte dengan method Double Cleansing nie....jangan risau, uolls takkan membazir langsung sbb 1 botol Scrub nie sumpah boleh guna berbulan2 kadang makan tahun sbb seminggu 2-3 atau 3-4 kali sahaja dah tu guna skit je sekali guna....memang lambat abis dan ianya pelaburan yang menguntungkan.


Wednesday, 24 January 2018

Sambil cerita terberi resepi Nasi Minyak oleh k.pijah

Semangat nak memasak kemain lagi tau.....Niat dihati nak buat nasi Bariani tau....balik je ambik anak2 dari sekolah....terjerit, terpekek, terlolong, nyuruh demenye mandi, solat, cepattttttttt!!! macam orang tak sioman kalo dengar....hihih. tapi kalo aku nie tak buat macam nie, sah sah demenye tak bergerak....bila kat sekolah tau sendiri waktu bila nak makan, waktu bila nak solat zohor....sempat aje....bila kat umah automatik kene ibu jerit dulu baru buat....arghhhhhhhh "Delima ibu pijah" kehkehkeh

oh cerita pasal nasi bariani, lepas je Alisha selesai semua tugas....zassss jerit lagi "Kak, tolong ibu ambik daun pandan dalam 4 helai ye.....sekarang, ibu nak masak nasi nie" hahahah panjang ok arahan ibu....siap ditanya lagi "apa ibu? daun pandan? berapa helai ibu?" uolls rasatak apa k.pijah rasa? kahkahkah dah bagi arahan penuh tadi, dia tak ambil perhatian......arghhhh jenis k.pijah, k.pijah takkan jawap...hahaha k.pijah tau dia dengar dan saje nak berinteraksi ngan k.pijah....tak kose nak layan dia....dia kuat mengusik tau...last2 sampai je Daun Pandan 4 helai tu atas meja.bertuah punye anak.....belajar mana lah perangai kuat menyakat dia tu? eh ibu baik tau...kehkehkeh...(orang nakal tak ngaku diri dia nakal kan) hihihi

oh nasi Bariani....hihihi dah siap lah bahan power k.pijah nie

Beras basmati 2 pot, dibasuh dan direndam selama 15 minit....lepas tu toskan beras tadi.
*Bawang merah kecik 3 ketul, diracik halus
*Bawang putih 3 ketul, diracik halus
*Halia secoit dihiris
Kuib pati ayam seketul
Daun Pandan dibasuh dan dibelit, disimpul
*Bunga Lawang 2,bunga cengkis 6,buah pelaga 4,kulit kayu manis skit
Santan pekat dalam 3 senduk nasi...hahaha.
Magerin 2 sudu makan
Minyak masak 3 sudu makan
Serbuk Bariani (3 sudu makan)

Bahan nak cecantik, pewarna kuning telur, kismis, gajus digoreng tanpa minyak.

Cara nye mudah je.....panaskan minyak dan magerin tu....(tujuan guna skit minyak masak tu sebab kte tak mau magerin tu hangus) bila dah cair magerin dan minyak masak tu, uolls tumis bahan * tu...bila dah naik bau...wangi, boleh lah masukkan serbuk bariani tu....tumis dia isi skit air....malangnye k.pijah LUPA NAK ISI, maka nasi nie adalah nasi minyakkkkkk, bukan nasi bariani....hahahaah
lepas dah tumis tu, naik bau n minyak...uolls masukkan santan dan kuib pati ayam tadi...pastu goreng skali ngn beras basmati tu.....kemudian masukkan air secukupnye dan masukkan skali daun pandan. tutup api dapur..angkat periuk nasi dan masukkan dlm rice cooker.....biar dia masak dan sejuk.

Bila nasi dah masak dan sejuk, ambik gajus dan kismis tadi masukkan kedalam nasi dan gaul perlahan2 dan dah gaul tu, titiskan secara rawak pewarna kuning telur.....biarkan...siappppppp

Punyelah kalut, lupa nak isi rempah bariani...huhuhuhu
 Pastu k.pijah buat lah kari ayam, acar timun dan goreng papodem tu ha...itu jelah kesahnye...hahaha.sedap juga makan nasi minyak...hihihi

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)