Muka Surat

Monday, 27 February 2017

Jom jemput kakak Alisha

Selamat malam semua...

Ha...nampak tak kerajinan akak tetiba update blog ari nie sekali lagi..kahkahkah...
tak tengok "Misteri Wan Peah" ke semua?akak ngan kak ngah dan Abid tengah tengok cite tu...hihihi
Kakak Alisha dan papa sedang buat keje memasing...sila lah bekerja ye memasing, ibu nak rehat..kehkehkeh.

Kesian kakak Alisha, by 10:45 dekat² pukui 11:00 mlm nie pun keje sekolah tak siap²...kesian kesian...apa boleh buat kakak...buat sajelah.hihihi...

Akak nak tanya nie, dah alang² kan menulis, kalo nak diamkan anak² dalam car seat uolls buat apa ye? Muhammad Abid nie memang rutin dia setiap weekdays akan meneman akak anta jemput kakak²nya...Jadi memang dia akan duduk dalam car seat setiap masa didalam perjalanan, bila je akak berhenti dia akan tetibe je tersedar dan start nak nangis...ish tau tau je budak bertuah nie...geram tau... ada tak kawan² akak yang mengalami mende nie?apa yang kawan² buat ye?

Nampak tak rupa dia tetiba bertukar sedetik...dalam car seat dan atas riba.
Kalo je akak berhenti kereta tu, dia dan dan je nak nangis dan buat muka sememeh penyek mcm tu....bila akak angkat je,terus muka tu tenang,aman,damai.....arghhhhh ibu kamu yang x tenang nak...kahkahkah

Apa ye yang korang buat, akak dah siap bawakan mainan,tapi x de maknenye...hahaha...meh lah share mcm mana uolls handle masalah begini, tak lah membebankan namun geram aje.hahaha

Oh...jgn lupa uolls, meh lah dapatkan product SeqyBeauty dari akak k...nanti esok2 akak cite apa yang SeqyBeauty dah keluarkan.

Oklah si dobok nia dah nak tido...maaflah kalo ayat akak terabur² sbb time akak menulis nie kak ngah dan Abid menyebok kat sebelah nie...tu dah start menangis..kehkehkeh...akak caw dulu...daaa semua...selamat malam semua.

Seminggu 1 post, aci tak?

Ada nie tengah sapu habuk kat laptop...aik..laptop pun berhabuk? ingat blog je berhabuk...hahaha

Salam tengah hari menrangkap petang uolls...

Azam tahun 2017 antara nye nak update blog sehari sekali, nampak gayanye mcm susah je nak laksanakan, makanye direduce kan menjadi seminggu sekali postnye...harap kali nie tercapai azam kedua tu, yang pertama tu kte delete ye..hihihi

Jom nak share sesuatu....

PROMOSI SEQYBEAUTY untuk bulan March 2017!!!

Meh rapat2 meh...

Untuk pembelian RM130.00 dan keatas, kalian layak menerima "Beg Make UP" dari seqybeauty secara percuma adik².... meh nak show off skit gambo beg make up tu
Cantik kan? boleh letak semua barang make up uolls dalam nie dan boleh disumbat dlm handbeg kte..hihihi
Nak g memana mudah aje, sumbat semua barang make up uolls dalam beg make up tu dan sumbat dalam handbeg...so x berterabur lah dlm handbeg adik²... elok je terkumpul dalam tu..hihihi meh lah segera, selagi stock masih ada tau.cepat2...FREE tau

Ha nie muka tepek BB Cream SeqyBeauty sahaja...plowless mcm kulit Abid dah..hihihi
Pepe nak tanya atau nak beli products SeqyBeauty boleh wa akak ye 012-375 6461...akak sedia membantu.meh² lekas

Tuesday, 14 February 2017

Bersama SeqyBeauty... Jeng..Jeng..Jeng

Assalamualaikum semua.....

Buat apa petang² nie?Akak baru sudah gorengkan cekodok pisang buat si Alya nie ha... Alya sekarang nie dah bertukar title "Kak Ngah" memula dulu bukan main susah mulut akak nie nk panggil dia "Kak Ngah", duk lah tersasul "Adik" kehkehkeh.....sampaikan tuan empunya diri pun naik boring tegur akak... "Ibu,Ibu, apa Ibu panggil? Kak Ngah lah Ibu...Kak Ngah" nampak tak???? dia pun buhsan akak asyik sasul....hahahah bukan anak yang sasul....Ibu yang poyo...hihihi

Gambar Cekodok nk tepek sini malulah....cekodok bodoh² jek..kehkehkeh.... Sian Cekodok tu dierbodohkan...erkkkk

Ok...ok...nie lah masalah mak beranak 3 yang kuat membebel, time menulis pun nk bebel sampai kelaut perginye...hahahha Tak pe lah kan..akak paham perasaan korang yang tgh menunggu detik 5:30PM atau 6:00PM tu...sbb akak pun pernah ditempat kamu dulu...jadi layankanlah blog akak yang melalut sokmo nie sebagai hiburan menanti waktu pulang ek...ahaks...

Ok...now nk cite nie...sejak akak dah kerje dari umah nie kan? akak mcm nampak ada ruang ruang peluang yang kosong dalam kehidupan nie...gitu...yang boleh akak selitkan untuk cuba2 berniaga secara tidak langsung, sekarang "DROPSHIP"...maka akak pun mulakan misi akhir tahun lepas...lepas je bersalinkan si Muhammad Abid akak start guna product SeqyBeauty nie... akak pulak jenis orang yang x suka nak niaga² nie tanpa akak sendiri tahu apa barang yang akak jual tu... akak pun order n pakai... dimulakan dgn Set Skin Care... x sampai sebulan akak pakai...wow akak suke sgt... time akak ngandung aritu muka akak perghhhh teruk...hormon memang x stable dan mengakibatkan kulit muka akak teruk sgt...segan nk jumpa org... lepas tu akak try BB Cream pulak pastu Matte Lip Cream pastu Sakura Mask... dan lepas tu collagen SHE... memang jujur akak kata, terbaek lah SEPET nie..dia cuba menghasilkan product yang sama sekali bebas dari bahan kimia terlarang namun tetap berkesan tuk merawat pelbagai masalah kulit...

Nie set Trial Skin Care SeqyBeauty..

Nie BB Cream ada 3 code Brown,Natural,Fair... akak pakai Fair

Now akak dikenali sebagai "Dropship SeqyBeauty" "TeamRos" hihihihi... Maka dengan ini... segala jenis product SeqyBeauty bolehlah dapatinya dari akak secara terus menerus...hihihi mai mai mai..akak juai...x banyak dah...x banyak dah..hihihi laku keras nie... akak boleh dihubungi melalui whatapps 012-3756461, boleh pos dan jugak boleh COD sekitar kawasan jajahan akak Balakong..hihihi... meh support akak meh.

Dan... memperkenalkan SeqyBeauty punye agen (Dropship) hihihihi
Itu jelah nak cerita dulu...nanti akak cerita 1 per 1 tentang product nie k... rasanye ramai dah tahu tapi takut, takut ada yang masih tak tahu kan...akak sudi bercerita..ahaks...ok, pepe hal pasal SeqyBeauty boleh WA akak k...daaaa semuaaaaa (Anak dah jagaaaaa)


Monday, 13 February 2017

Terkejut kuasa 18 nie

Wowwwwww...... habok dah setebal gunung wehhhh... mujur masih ingat password bagai.... kalo lupa dah terus terkubur blog nie....ahaks... akak bersiaran secara tidak sengaja nie kengkawan.. hihihi niat dihati nak teruskan...moga istiqamah lah ye... Assalamualaikum semua sahabat blogger sekelian.... walaupun blog nie berhabok namun dia IG mahupun Fb akak masih active... hihihi sapa2 blogger yang add akak nye IG dan FB pasti tetap melihat upate akak setiap masa kan??? mana yang tak add tu...ohhh rugi rugi...sbb akak kan glamor..muahahaha... sudahlah lama tak bersiaran, perasan pulak tu....

Meh lah nak update kehidupan selama nye yg lama menyepi dari dunia blogger nie...huhuhu masih ingat saya lagi ke kengkawan semua? atau sudah lupakan saya? hihihi

Mampu peace lagi waktu nie...hahaha

Tahun lepas pada 16 October 2016 akak sudahpun dimasukkan ke hospital sbb dipaksa bersalin... baby tak mau keluar2 wehhh...sabo jelah.. sonok dia duk dalam perut ibu dia...bahagia sekali... akak kene induce pada keesokkan hari nye 17 October 2016, maka dipendekkan cerita akak pun melahirkan baby boy pada pukul 5.45 PM hari itu jugak.. berat baby sgt bambam ok.. 3.6kg.. kuat jugaklah akak meneran ek..kehkehkeh...tidak kusangka...hihihihi

Fresh from oven.... selamat sudah penantian hari demi hari


Lepas dah bersalin, kehidupan terus berubah 360 darjah awakkkk, huhuhuhu akak punye waktu tidur memang dah kelaut, lautan specific ke apa ha? hihihihi semua jadi kucar kacir... mujurlah ada mak ayah yang sedia membantu akak sewaktu berpantang... dapatlah akak kekadang tu qhada tidur akak disiang hari setelah berjaga dimlm hari...hahaha... mak akak jagakan baby, maka akak ketiduran.... waktu dlm pantang, ko jgn tanya mata akak jadi panda ke tidak? bukan panda dah.... apa segala binatang punya mata pun kelihatan tau...hihihi... yelah, dah lama kot akak mendapat tidur yang secukupnye siap terlebih2 tidurnye...hahaha tetibe berubah sekelip mata...mau nye tak keluar segala jenis mata...hihihihi

Kemudian cuti sekolah pun bermula kan....jadual harian akak agak lapang lah skit, kalo tak mana nk jaga baby lagi, nk uruskan anak2 sekolah lagi, nak uruskan diri sendiri lagi...memang tak terurus lah jawapnye...mujur dah cuti sekolah...dapatlah akak rehat skit... fiuhhhh... anak akak Alisha dan Alya pun boleh bantu akak sedikit sebanyak...diorg nie dah boleh diharap...kedapur tolong2 tanak nasi ke...tolong2 basuh baju ke... hebat diorg nie..hihihih.. so kte arah saja lah...

Dan dan dan....cuti sekolah pun tamatttt... pastu korang mesti pikir, lega dah kan? sbb baby pun dah besar skit 2 bln++ pastu anak dah sekolah, pastu akak pun dah abis pantang...namun..namun...namun...tugas akak sebagai driver anak2 bermula lah.... korang bayangkan  ngn baby 2bln ++ tu akak redah jelah jadi driver wehhh... nak harapkan siapa lagi kan? hihihihi , maka si kecik nie sehingga hari nie dah dekat 2 bln jadi co-driver akak...hahaha... hebat si teruna nie.... hihihihi

Oh lupa yek cerita sapa nama anak ek... nama anak akak yang teruna nie diberi nama Muhammad Abid bin Azahari, Semoga Abid menjadi seindah namanya... amiin

Nie gamba terbaru kami, hari semlm... Abid dah besar...kakak-kakak makin remaja...hihihi
Dan.... terimalah lakaran hari ini sebagai comeback akak...ahaks...Hai semuaaaaaaaaaa.

Tuesday, 11 October 2016

Menghitung waktu, detik demi detik....

Assalamualaikum kengkawan semua?

apa khabar kalian semua, harap semua dalam keadaan yang sehat sejahtera.....sekali lama tak menaip mcm janggal dah rasa mcm tulis surat cinta pulak...hihihi... Kamu, kamu, kamu semua tgh buat apa skang nie? ada yang tgh lunch dan ada yang dah siap lunch menanti Zohor ye? akak pun dah lunch dan menanti Zohor nie ha....pastu semangat skit sbb dah ada new laptop en.Somi belikan smlm....apa lagi test power lah kan? mana lagi tempat nak test power....moh kte update blog yang famous nie...kehkehkeh...

Ha, dah masuk pun waktu Zohor...hihihi... puas betul mata memandang screen laptop baru nie....hihihi up skit pujian tu...nanti en.somi belikan accessory pulak kan? mana tahu dia murah hati nk belikan. 1st time nie akak jadi pengguna HP...hai support HP, saya pengguna baru...hihihi sebelum2 nie mcm2 jenis dah akak guna...kali nie sbb akak buat keje dari umah so kte beli yang support sehingga ke depan pintu rumah...baru berbaloi2 kan...hihihi

Oh ye, tajuk kelain....isi kandungan pun kelain...korang tahu tak?masa akak form 5 dulu kan....akak tak pernah kot dapat A dlm subjek BM...huhuhu kesian kan? akak cuma mampu dapat mencapai gred B dan C....kesian kan?siap kene perli dan pantau...org lain kene buat karangan 1 tajuk saje...akak kene sampai 2 3 tajuk...huhuhu sampaikan cikgu dah mark akak sebagai titik itam lah dalam kelas akak...maklumlah duk kelas sains tulen masa tu tapi paling bengap BM...kahkahkah....mujurlah masa SPM akak dapat A1...wahhh nk cite akak gempak lah nie...kehkehkeh..hover kan...padahal bernasib baik je kot time tu...jadik kalo korang baca blog akak nie....ayat tunggang langgang...hahahah sedia maklumlah ye mcm mana kesah silam yang telah akak ceritakan tadi...hahaha

Ok skang nk cerita perihal tajuk diatas setelah 3 peranggan kelaut...hahaha....korangkan sedia maklum akak nie pregnant kan...hihihi sapa yang dah baca blog akak sebelum2 nie ada akak mention kan? now dah nak dekat sgt ngn due date akak nie...due date akak 14 October 2016....aduhai cuak pulak bila baby nie sonok duk dalam perot ibu dia...hihihihi lagi 3 hari je dik... kawan rapat akak si Ermawati dah selamat melahirkan baby girl sejak 3 minggu lepas lagi, dan kawan en.somi yang due date nye sama ngn akak pun dah selamat melahirkan smlm...akak? hihihihi memang menghitung waktu abis nie...kawan2 akak semua ckp relex lah...enjoy the moment baby dalam perut...nanti bila entah pulak nk merasa lagi moment nie...betul tu...tapi jauh di sudut hati akak, akak risau pulak...ahaks...

Itu pun nak cerita kan? kawan2 pernah tak rasa mcm nie? due date nk dekat dah tapi baby masih enak didlm nie? anak akak dedua tu semua nye cepat... 37 minggu dan 39 minggu...yang nie nk cecah 40 minggu dah nie...hihihi...oklah tu saje akak nk cite berkenaan menghitung waktu akak nie...hihihihi

Kasi up skit lukisan Alya, mcm robot lah dik, tak ada curve langsung lukisan kamu...kahkahkah

Nie lah gambo terbaru mak buyong...lalalala...

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)