Muka Surat

Tuesday, 26 May 2015

Ahad buat apa ye???


Hihihihi salam kasih...salam sayang buat semua kawan² pembaca blogku....eceh eceh...budget ada org nk baca? mimpi jelah...x kose org nk layan...ahaks... penat lah mata nie tambah² mandang computer nie 24jam...naik juling mata dah nie... nasib baik lah ianye punca rezeki... dugaan kan... sapa suruh tak belajar rerajin dedulu...kalo tak dah jadik Ahli Saintis dah... leh pandang alam semula jadik kan? kehkehkeh.. tu pun kes cilop cite² kawan baikku Nurul Huda Muhammad....ahaks... masa dalam kelas dedarjah dulu...cikgu soal sorang² tentang cite² masing²... sambil nk sampai ke turn saya tu....saya tapis² lah apa cecite kawan² lain..."doktor,askar,cikgu" dlm hati masa tu...ish typical sgt lah jawapan korang nie....gitu...tak sedar yang diri sendiri langsung x ada hala tujuan...kahkahkah... tetiba sampai turn kawan baik saya tu dia jawap "saya nak jadik ahli Saintis cikgu" terus saya terpesona "wow...lain dari yang lain" terus saya decide nk jadik ahli saintis jugak....hover sgt... rasa nye dlm kelas tu kami berdua jek nk jadik ahli saintis tu....sbb huda is the original one... saya copy jek..kehkehkeh...apa pun tak boleh...

Wahh panjang lalutanku terhadapmu...kehkehkeh... ok sambung cite original saya, ahaks... ari ahad lepas...memandangkan anak² dah sehat...jom kte p beli brg dapur....ibu dah puas mkn sardin, kari dlm tin...sbb kelam kelibut ngn kesihatan anak², tak dan nk masak sesedap....mampu!!! perasan diri masak sedap...pitammm... hihihi maksud saya tu... masak yg bukan makanan dlm tin lah....cukup sedap dah bagi kami sesisi keluarga... hahahaha... ok².. sambung balik...
Up dulu gambo budak dah sehat nie..hihihi
Bersama tuan tanah itu wajib...mihihihihi

tempat duduk skit punye luas tu...boleh dia menempel kat kakak jugak...
Lepas jek Zohor kami pun mengorak langkah...memula ingat nk pergi NSK jek beli brg dapur...senang kan??? tetibe, En.Somi ckp, jom kte jejln...nak tak??? soal si suami... meroyan memasing jawap "Nakkkkkkkkkkkkkk" terutama anak² lah....kehkehekh (matakeatasmulutmelopong) hahahaha padahal ibu yang terasa bagaikan nk meloncat kuar dari kete...kehkehkeh... payah jugak rumah dekat ngn shopping complex nie... asyik nk terpergi...kehkehkeh... So ke The MInes kami hari itu....hihihihi.. sebenarnye mcm membuang masa kan? tapi tak pelah...demi jln²... sahut 1000 langkah tu...hahahha... kami ke expo barangan yang comei² cute² kat Mines2. apa tah nama expo nye... anak² terus nk cekak lah...sepit rambut lah...beg lah...mcm² yg cute meut....hihihi
Up skit En.Somi...hihihi... menapak ke Mines2, ikut jejantas atas tu...hihihi

Ok jgn lupa up diri sendiri pulak...
Lepas tu kami ke Giant dalam Mines jugak nk beli brg dapur...kang mlm nk masak...tak daya dah ibu nk mkn makanan dlm tin nie...hahahah.. lama dah tak masak ayam goreng sambal... so mari membeli bahan....nyummy...kehkehkeh... Alisha paling suka masakan tu... selera dia nie selera org kampung dan selera org tua...ahaks... Adik tak berapa mkn makanan pedas², so buat adik ibu tinggalkan skit ayam goreng tu...settle masalah...hihihi
Dunia dunia jugak....Akhirat jgn dilupakan...hihihi
Oklah tu jek nk cite...tak ada pepe cite dah...nk sambung wat keje semula... hihihi..



No comments :

Post a comment

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak... Jemput datang lagi ;)

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)