Muka Surat

Wednesday, 13 May 2015

Keadaan anakku kembali menduga...


Kesihatan anak menduga kembali, adik dijangkiti kuman kembali di tekak nye....alahai anakku... suhu demam 38.5 - 39.9, pernafasan semput.... kesiannyelah... langsung dibawa berjumpa Dr.Mohan di Columbia Asia Cheras nie... terus kene nebulizer... mujur lah dia cool saje... Dr.Mohan suspect Alya dengue.. terus kene buat ujian darah....

Kene diambil darah untuk ujian dengue tu tadi....

Tapi org kuat...ada dia heran kene cucuk ambik darah....post ngade lagi ada...hahahha
Alhamdulillah keputusan darah tu tadi tak ada dengue.... pewww lega ibu.... adik2... risau ibu...dah 2 ari ibu tak pergi keje tau...nk tinggalkan dia ngn pengasuh tak sampai hati pulak...kang kelam kelibut pengasuh nk nengokkan dia.... maka ibu pun bekorban demi adik..... esok ibu nk g keje dah tau adik.... kembali sehat tau...hihihihi

Oh Dr.Mohan ada suggestkan tuk Alya mengambil vaksin Pneumococcal untuk mengelakkan kembali jangkitan ini....vaksin ini adalah pilihan buat ibu-ibu diluar sana... ianya tidak wajib dan tidak akan diberi percuma oleh pihak kerajaan....maka ibu-ibu kene lah ambil di swasta....ok adik, lepas sehat nanti kte ambil ye...kesian jugak keadaan dia...bulan 3 baru nie dah kene jangkitan yg sama...nie bulan nie kene semula...hihihihi...mari kte usaha ye sayang...moga diberi kesembuhan.

Kawan-kawan kalian, doakan semoga Alya semakin sehat ye kawan-kawan.... hihihi... oklah...jumpa esok pulak ye. Ibu dah order keropok Losong dari Nurul msg/whatapps dia 0199618804 Keropok losong/keropok cheese/keropok keping
sapa yang belum merasa tu rugi tak rasa...cepat-cepat order ok...hihihi... nyum nyum nyum...

Peace dari adik ketika tunggu turn awal pagi tadi...hihihi...
 

No comments :

Post a comment

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak... Jemput datang lagi ;)

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)