Muka Surat

Monday, 14 December 2015

UTC Jalan Pudu & UTC Sentul 8.00AM-10PM Setiap Hari

Assalamualaikum semua kawan2...

Nampak tak tajuk diatas tu...kehkehkeh... gamba dlm ini cerita semua tiada kaitan dgn UTC, tapi kenapa tetibe nk cerita pasal UTC pulak kan? gini kesah bermula....
Memula kakak jek yg nak bergambo....

Tetibe dikecik x berapa nk kecik tu mintak nk bergambo jugek...terpaksa lah gambo ibu 2 kali..kahkahkah

Hari Sabtu lepas kami bergerak keluar rumah tuk teman En.Somi perbaharui dia punye Lesen memandu...bermula perjalanan kami ke pejabat pos AEON Cheras Selatan...masuk2 jek ambik No...skali x dan duduk no dah dipanggil, rupanya pihak pejabat pos tu nak kasitau yang system link JPJ depa down...ok nevermind kami pun ke pejabat pos Taming Jaya....sesampai disana En.Somi terus ambik no...tunggu punye tunggu sekali kan....bila dah sampai giliran cek IC...sekali...opsss... system depa tak dapat detect IC suami..kahkahkah...Ok tak pe, pejabat pos Taming Jaya arahkan En.Somi pergi pejabat pos besar di Seri Kembangan...maka kami pun memecut laju ke sana...kahkahkah...namun tetap sama....system yang link dengan JPJ tu tak dapat detect jugak IC dia...kahkahkah...

Data Migration x berjalan sebaik mungkin lah tu...ahkahkahkah boleh pulak ter-miss IC En.Somi...ish ish ish....memang kene g JPJ lah tuk selesaikan masalah dia nie..kahkahkah...by the time kami di pejabat pos seri Kembangan tu...jam sudahpun hampir pukul 1...maka kami terpaksa cancel niat nk renew lesen supaya dapat menunaikan appointment dgn teacher Alya di sekolahnya....

Sesampai di sekolah kami pun berjumpa lah dgn teacher Gormit (Guru besar Alya merangkap owner sekolah tu) dah siap buat bayaran tuk tahun depan semua...keluar dari sekolah dgn hati yang sedikit sedey....sbb x dapat buat lesen tu kan? kehkehekhek...maka akak pun mencari lah maklumat UTC mana buka...Mr.Google adalah peneman setia...UTC Jalan pudu dan Sentul buka setiap hari dari 8.00 pagi sehingga 10.00 malam(Jadi sesiapa yg mahu berurusan dgn pihak kerajaan boleh lah g ke sana if korang tiada masa tuk ambik cuti sebagainya...hihihi)....cadangnya nk lah pergi kan...lepas jek makan tengah hari nk balik kejap rehat2 kan badan dan bolehlah keluar blah2 petang skit...skali dapat wasup adik ipar nk dtg umah...maka cancelkan lah semua urusan....mari kte menyambut tetamu...hihihihi...

Sebelum tu jom ke Alamanda sekejup sbb nk mencari sesuatu....moh kte sambil tu mari bergambo lagi..kehkehkeh
Pakson kan dah tukar tema baru....hihihihi mcm masuk Zoo...kehkehkehk

Ok peluk kuat2 kaki zirafah tu....

Ha jgn lepas tau..kahkahkah

Jadi...kenelah En.Somi g sendiri ke JPJ...hihihi... Hari Ahad pulak kene pergi majlis graduasi anak2, Alisha sudah tamat zaman tadika dia....apa panggil Pra-Sekolah ye...tahun depan dah darjah 1 anak ibu...Moga Allah permudahkan urusan pembelajaranmu...mendajikanmu anak yg solehah dan menguatkan ingatanmu...menguatkan jadi dirimu agar dapat menempuhi hari2 akan datang yang makin mencabar nie...ameen. ;-)

3 comments :

  1. Bila sistem masalah..itu yang banyak perlukan masa untuk renew atau buat pembayarankan..adoila....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan PC kan....adohainya...hihihi...dugaan

      Delete
  2. haaa kena macam ni memang dugaan, balik rumah tidur dulu rehat hari lain baru buat hehe

    tingginya zirafah

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak... Jemput datang lagi ;)

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)