Ha hari nie k.pijah nak share tips macam mana untuk uolls segarkan kembali ulam-ulaman uolls yang dah mengecut dalam fridge tu ha...kesian tau ulam-ulaman tu....eh kekadang tu kte beli mentimun kat pasar kan, tau dak berapa lama dah timun tu setelah di petik,dipack pulak dan dijual ke kte? mesti dah tak berapa segar.....lainlah kalo uolls tanam sendiri....lepas petik terus makan....tu best...segar amat..hihihi
ha meh sini nak share tips yang terpaling best nie...senang je ..... contoh ye...ambik lah salad yang beli kat jusco semalam....lepas dibasuh tu, uolls rendam dalam air dan simpan dalam peti ais seketika...sebelum nak makan tu...dalam 10 ke 15 minit ke...suke ati lah....nanti waktu hidang korang kuarkan dan tapis...korang cuba rasa salad tu....sumpah ranguh tau...hihihi
petai, ulam-ulaman kampung, mentimun ke....buat je mcm nie....lepas basuh dan potong2 ke kan, rendam kejap dalam peti ais tu....lepastu korang rasa.....betul2 segar,rangup...krup...krup tau...best sangat.
En.somi makan nasi berulam pun tak pandang dah kiri kanan, sedap amat dengan kerangupan ulam tu tadi.....eh korang cuba tau...serius best.
Bubur Sagu Chacha
4 weeks ago
No comments :
Post a Comment
Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak... Jemput datang lagi ;)