Muka Surat

Friday, 19 January 2018

Kenapa tak bercapok?BB Cream Seqy Beauty

Salam Jumaat buat sahabat2 k.pijah semua. Sihat ke semua hari nie? dengarnye banyak kes HFMD ye dikalangan anak2 kte sekarang nie? ramai jugak kenalan k.pijah punye anak terkene HFDM nie...kesiannye lah. HFDM nie apa yang K.pijah paham ianya semua berkenaan kebersihan dan ia juga berjangkit begitu pantas sekali...hati2 ye semua. Semoga sesiapa sahaja yang dijangkiti HFMD nie kembali sembuh dengan segera dan ceria kembali...amin amin amin

Ok kte letak issue HFDM ke tepi sekejap ye, jom K.pijah cerita berkenaan 1 produk Seqy Beauty yang memang tak asing lagi bagi kalian semua....kerana apa? kerana ianya adalah produk keluaran Seqy beauty yang pertama sekali....boleh kata Baby Sulung Seqy Beauty nie. Mesti ada yang dapat teka dah nie...hihihi...ye betul lah tu....pandai uolls tau...suke K.pijah.

BB Cream yang sememangnya super duper best lain dari yang lain kerana...kerana....ianya WaterBased...faham kan maksud WaterBased nie? secara kasar bahasa kte orang biasa2 nie....WaterBased tu membawa maksud BB Cream nie asasnya adalah Air.....yes Air...Air bila terkena kulit kte ianya natural kan? ianya menyucikan kan? Begitu juga sifat asas BB Cream Seqy Beauty nie. Ianya langsung tidak akan merosakkan kulit dalah erti kata lainnya....bila produk berasaskan Air nie dia takkan sesekali menyumbatkan liang pori uolls....ataupun tidak akan menghasilkan atau menggalakkan process pengeluaran minyak pada liang pori uolls.

Berbelit belit ayat K.pijah...punyalah nak menerang sampai berbelit-belit...kahkahkah... senang kata kan...bila pakai BB Cream WaterBased nie kulit uolls takkan kelihatan berminyak atau pun bercapok bila bergabung dengan peluh uolls ataupun menutupi liang pori uolls. Maka kejadian jerawat InsyaAllah takkan terjadi dik kerana BB Cream nie...

Lagi lama BB Cream nie berada di wajah uolls lebih menarik ia akan kelihatan...nampak kulit tu moist dan glowing aje. Tak percaya? ish ish ish...kene kene......wajib...wajib....wajib  cuba tau.

Sejak setahun yang lalu k.pijah guna BB Cream nie, mana pernah dah k.pijah membeli bedak compact tu...hihihi cukup sekadar pakai BB Cream Seqy Beauty aje tau...sumpah jimat terlajak.. bayangkan Harga cuma RM55, tapi boleh pakai berulang2 sampai cecah 2-3bulan tau. Memang waktu siang K.pijah akan pakai BB Cream nie kalo nak keluar kemana2.... ha jimat kan? bedak compact tak perlu beli dah. Cukup RM55 untuk 2-3 bulan...

Bertambah menarik lagi BB Cream Seqy Beauty nie kan WaterBased, memang senang lah nak dicuci....tak perlu make-up remover bagai...air Mutlak dah memadai...cuci beberapa kali dah clear bersih.senang lah kalo kuar berjalan2 nak singgah menyahut seruan azan tu, mudah dan pantas....tak perlu dah uolls bawa cleanser,toner,serum....kehuru kehilir. Usai selesai solat, apply semula BB Cream nie settle masalah....cantik kebabommm tau.

Yang lagi...lagi....lagi best nye, BB Cream Seqy Beauty ada promosi tau dah tak banyak dah stock untuk clearance sale nie, bukan sebab apa tau....HQ nak buat packaging baru, jadi diorg suruh abiskan packaging lama nie dengan harga promosi nie

Beli 1 RM50, uolls jimat RM5
Beli 2 RM90, uolls jimat RM20....boleh campur-campur tau
Boleh campur nak 2 Fair @ 2 Natural @ 1 Fair 1 Natural

Nie color dia, tapi semuanye blend dengan warna kulit
BB Cream code Fair dan Natural sahaja tau yang promosi nie
BB Cream Beige Limited Edition kekal harga RM55(K.pijah memang suke gile dengan bB Cream Beige nie)

Ini Packaging BB Cream Beige, nanti BB Cream Fair & Natural pun mcm nie lah
K.pijah suke gile BB Cream Beige nie....Natural looks gitu

Ini perbezaan bila K.pijah apply Fair dan Beige...Beige nampak Natural kan?

Nie minggu lepas g jejalan, K.pijah apply Beige, tak perlu bedak2 dah....lama kelamaan dia akan canti n glowing...sekata je kulit tu kan?hihihihi
Dah tergoda ye? nak BB Cream yang mana satu? bagitau je K.pijah....semua stock ada nie...wasap K.pijah terus k.... 012-3756461👄👄👄

1 comment :

  1. bestnyaaa cream kalo x bercapok memang best.. smooth je mekap kan ^^

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak... Jemput datang lagi ;)

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)