Muka Surat

Monday, 30 November 2015

Giveaway By Nazfea Solehah

Jom join GA nie...

Hadiah yang bakal anda terima


AINA
Bloglist-x1

NAZFEA
Review-x1

OM
Chocolate Bubble Rice-x2

RUQAIYAH
Kurti Blouse-x1

ZULAIKHA
Shopping discount untuk semua peserta

hihihi sebut pasal hadiah baru besh kan? hihihihi

SEBELAS SOALAN- Tag by Aynal

Assalamualaikum semua...

1st time jawap soalan yang ditujukan khas nie...hihihi ok now Rhai, akak cuba jawap soalan Rhai tu...jgn kecewa ngn jawapan akak k... ;-) dan TQ to Aynal yang create soalan berangkai nie...(slalu dah mak2 nie dengar perkataan cucuk 3 serangkai jek....nie soalan berangkai) kalo dlm networking nie dikira star topology lah nie...kalo 1 rangkaian rosak...x apa...yang lain still alive...kehkehekhe

Ok dah jgn nk bebel...mari akak jawap soalan Rhai k.
1- Your first impression when you visit my blog.
1st impression akak bila akak kali pertama melihat blog Rhai...akak rasa Rhai nie sgt2 ayu orang nye....berlemah lembut..namun tak sangka pulak Rhai suka warna dark...akak ingat warna yg lembut....sangkaanku melesit....hihihihi
Don't judge people by its blog design.kahkahkah...boleh mcm tu?
2- Orang yang paling dikagumi dalam dunia blog ni and why?
Oh...paling dikagumi...dan pastinye akak takut nk tegur dia...stakat berani jadi silent reader dia sahaja....akak rasa kehidupan blogger nie sgt2 baik dan sungguh bertuah...sapa? cuba teka? akak mengkagumi Dr. Puan Fatin Liyana....mesti kenai kan? akak ikut blog dia dari awal sampai sekarang....tapi dia dah jarang update...dah hampir 2 bln ke ek? mungkin kekangan masa, kerjaya dan keluarga...hihihi tapi x pe...akak suka baca blog dia ulang2 kali...rasa mcm ter-inspired gitu... ;-)
3- Your most favourite singer from Malaysia. 
Oh...favourite singer ek? sapa ye...akak nie semua akak suke...oklah pick 1...sbb jawap soalan nie pun laju2 tak dan nk pikir panjang...akak pilih Dato' Siti Nurhaliza....kehkehkeh...sbb 1st skali akak terpikir mak akak time baca soalan nie...mak akak suke sgt dik kat CT nie...semua CD dia ada...dah akak terjebak walau akak x ngaku depan mak akak...ahahhaha
4- Your colour theme of your blog and why you choose the colour?
Oh...nie Rhai dah tahu jawapan nie...sbb akak kan suh Rhai buatkan header atas tu....cute kan? hihihihi akak suke sgt colour purple....x kire lah purple lembut ke, purple keras ke...semua akak suke...sampaikan alatan memasak pun kalo ada warna purple akak akan pilih warna purple...kahkahkah...hover...so kalo En.Somi akak nk tanya pasal pilihan nk membeli sesuatu...jgn ditanya if dlm pilihan tu ada purple...sah akak pilih purple.kehkehkehek ;-)
5- Most beautiful memory you will never ever forget. 
Wow...apakah ini...dlm kehidupan akak...memang byk yg beautiful2 nie...kahkahkah...apa ye...yang tak dpt dilupakan ek...subhanallah, tak leh pilih...byk sgt...akak paling2 x leh lupa sampai sekarang, moment bilamana disatu tgh hari...waktu akak nk pergi sekolah agama...waktu tu mak akak kene hanta kes ke hospital...so akak kene bersiap sendiri....tgh2 bersiap, opssss..."mak akak lupa nk tinggalkan duit belanja" mak akak nurse, kebetulan time dia oncall time tu...jadi dia tak sempat nk masakkan tgh ari tuk akak...kamu tahu akak buat apa? akak write a note...a simple note "Salam mak, mak...mak terlupa tinggalkan duit belanja dekat fiza, nanti bila mak dah balik dari hantar kes...boleh tak mak hanta duit belanja kat skolah agama...fiza tunggu...fiza lapar, tak makan tgh hari lagi.." amboi sgt kan arah mak mcm tu...kamu tau apa jadik? akak tunggu..punye tunggu...punye tunggu...mak x dtg pun...sampailah waktu balik...akak balik jln kaki...jauh...sesampai nye dirumah...niat dlm hati kire nk merajuk lah...mak tak sayang fiza lagi lah...budak kecik...waktu tu darjah berapa tah...sampai jek umah wahhhhhhhh....mak akak belikan basikal...kehkehkeh..eh apa akak merepek nie...ha tulah yg memory tak leh lupa...disamping memory kawin..dpt baby..kehkehkeh.. ;-)
6- Haiwan yang paling ditakuti and why?
 
Huhuhu....ianya adalah LIPAN....uih seram nk mampus kalo nampak lipan....siaplah naik bulu roma tengkok...siap terbayang skang nie...ngn kilatnye cukup...huhuhu sbb apa akak takut sgt tu...sbb, akak pernah bykkkk kali kene sengat dik lipan nie....waaaaaaa...petua ayah akak....ambik segengam tanah liat di kawasan umah yg lembut...bacakan fatihah, kursi dan doa nabi Yunus A.S ketika dlm perut ikan byk2 kali n tepekkan di tempat yg disengat lipan...insyaAllah bengkak nye akak surut dan denyutannya akan reda...hihihi
7- Do you believe in second chances?
 
Akak sangat2 percaya kerana Allah sentiasa memberi kte hambanya nie berpuluh puluh chances...siapa kte untuk tidak mempercayainya...hihihihi ;-)
8- Have you become stranger with someone once you called friends?
 
Akak tak berapa paham maksud sebenar soalan Rhai nie...maafkan akak...but, once people know me....akak adalah seorg yang senang digauli....hihihi...akak akan cuba membuatkan persahabatan itu mudah....tak suke menyusahkan atau menyukarkan keadaan sekeliling akak...ahaks.
9- If you get a chance to be a hero/ heroin, what movie you want to be and why?
 
Ermmm akak tak ada pun mcm terlalu menyanjungi apa2 saja watak dalam mana2 movie sbb jenis akak...lepas tgk akak lupa...erkkk. kesian akak nie....short-term memory nie..kehkehke...tapi akak sangat2 mengkagumi org yang hafal Al-Quran...sungguh diorg tu pilihan Allah... ;-)
10- Your favourite flower.
 
Ok bab flower pun susah gek akak nk jawap...sbb akak tak adalah sgt2 sukakan bunga....tapi suka lah tgk bunga...bungakan cantik...namun nk suka satu jenis bunga tu...ermmm tak ada kot...akak suke semua bunga.semua nye lawa
11- Coffee or tea?

Dedua akak minat...kopi atau teh dedua akak boleh terima...akak suke akak cinta...wahwahwah...kalo nk kurus minum teh tanpa gula....nk hilang ngntuk dan otak cerdas...minum kopi.. ;-) 

Ok tu sahaja soalan si Rhai nie....mujur dah abis...kalo x abis lagi tah apa yang akak jawap agak nye..kehkehek...Now time to pilih beberapa kawan2 blogger untuk jawap semua soalan dari saya pule...soalan nie adalah (tidak wajib dijawap, namun saya teringin nk tahu...hihihi) kalo rajin jawap k...ahaks.

  1. Warna kegemaran?
  2. Fashion kegemaran anda?
  3. Suke hias rumah ala-ala apa? sbb apa?
  4. Makanan kegemaran anda? 
  5. Anda sorang yang suke memasak masakan apa? kenapa?
  6. Bilakah kali pertama anda tengok wayang? dengan siapa?
  7. Masa sekolah kebangsaan dulu, adakah anda punyai kawan yang sangat rapat sehingga sekarang? sebutkan siapakah orangnya?
  8. Berapa lama dah terjebak dalam dunia blogging nie?
  9. Anda seorang penggemar makanan manis-manis atau pedas-pedas?
  10. Apakah 1st impression anda terhadap saya?
  11. Sejak anda digelar blogger nie, siapakah sahabat blogger anda yang paling anda kenali?

Soalan ini ditujukan buat, terpulang pada anda untuk jawap ataupun tidak tau...tiada paksaan tau, kalo boleh saya cuma mahu tahu...hihihi :
  
  1. Sayidah Napisah
  2. Puan Wawa 
  3. Mommy Irra 
  4. Mrs Yatie
  5. Ms Kejupenyet
  6. Perdu Cinta  
  7. Ros Nordin 
  8. Nur Raihanah 
  9. Aynal 
  10. Siti Rohaida 
Selamat menjawap..hhihi ;-) 

Friday, 27 November 2015

Gantung kuali

Salam Jumaat semua...

Lama dah tak cerita perihal keluarga...kehkehkeh...bukan perihal penting atau special pun...hanya sekadar bercerita kejadian yang saya rasa semua ibu2 termasuklah saya menyukainya...kehkehkeh...

Tahu kan istilah "gantung kuali" ada jugak disebut "gantung periuk"...ia membawa maksud ibu2 x perlu nk masak pada waktu yang biasanya ibu2 kene masak...hihihi kira mcm ibu2 diberi cuti awam dari memasak oleh para suami...kehekhekhe...

Kalo En.Somi tolong ambik tugas cuci pakaian...kirenye si ibu boleh dikatakan sedang "gantung mesin basuh" kehkehkeh...x logic ye...kuali, periuk boleh gek nk gantung kat dinding...kalo mesin basuh macam mana yek? patut lah x ada istilah tu...kehkehkeh.. ;-) (melawak yang x lawak)

Malam semalam kami g makan luar...alah bukan jauh pun...jusco depan umah jek...jadilah...dapat jugak ibu "gantung kuali" sonok tidak terkira...kehkehkeh...rasa mcm diberi bonus atau mendapat durian runtuh...kehkehkeh

So lepas makan kami ke Popular.. apa lagi...misi mencari buku papa...ibu menompang ambik buku yang ibu dah lamaaaaa idamkan...hihihihi...anak2 pun dapat apa yang diorg idamkan sempena keputusan peperiksaan masing2 yang cemerlang... "Keep up the good work girls" amboiiii...

Meh akak banje kalian gambo smlm...hahaha...free jek...mai lah tgk...ahaks...


Papa buat2 redha jelah muka tu suh tangkap gambo...kehkehkeh

Uih yang nie pantang di sua Camera..hihihi

Tengok tu,...dia yang lebih

Ok habuan mereka...pakai time cuti saje ok...hihihi... "x sah wuduk nie" hihihi

Yeahhhh ibu dpt mewarna...yehaaaa..

Bila lah ibu dpt mewarna nie... siap papa belikan colour pensil tuk ibu...jadilah..janji dpt lepas kemarok nk buku warna sendiri...hihihi. Penat dah papa dengar zikir ibu sejak dari buku nie kuar lagi...hihihi

Nota: Memandangkan ada sambutan untuk akak melancarkan GA kedua dan hadiah berupa koleksi "Baju Kurung Riana Little Cuties" maka akak akan laksanakannya...bagi masa akak karang strategi dulu k...(bab perasan memang akak no 1) hahahah...layan kan ajelah...hihihi


Gambaran kehidupan kte oleh Rasulullah SAW



Assalamualaikum

Daripada Abu Malik al-Haris ibn `Asim al-Asya'arie r.a. beliau berkata: Rasulullah SAW telah
bersabda:

Kebersihan itu sebahagian daripada iman. Ucapan zikir al-Hamdulillah memenuhi neraca timbangan.  Ucapan zikir SubhaanaLlah dan al-Hamdulillah kedua-duanya memenuhi ruangan antara langit dan bumi. Sembahyang itu adalah cahaya. Sedekah itu adalah saksi. Sabar itu adalah sinaran. Al-Qur'an itu adalah hujah bagimu atau hujah ke atasmu. Setiap manusia keluar waktu pagi, ada yang menjual dirinya, ada yang memerdekakan dirinya dan ada pula yang mencelakakan dirinya.

(Hadis riwayat al-lmam Muslim.)

Sama2 lah kite membuat pilihan. Pilihan semua terletak pada diri kte sendiri... 

Pencarian Sponsor buat GA by Nieyl

Assalamualaikum kengkawan blogger semua...

Nie saya nk war-warkan bahawasenya...amboiiii, semalam patutnye kene war-war tapi gara2 kelalaian diri sendiri...terlupa pulak...ahaks... ;-) dah janji ngn blogger Nieyl nk war-war tapi mungkir janji pulak kan? Maafkan akak Nieyl....ok now akak tunaikan janji akak.... ;-)

Gini kesah dia... Nieyl mencari sponsor untuk GA dia yang akan berlangsung bulan 12 nie...makanya...moh lah reramai kte support Nieyl..hihihi ;-) kawan2 semua leh click banner dibawah nie untuk tq syarat dan huraian bagaimana nk jadi sponsor tuk GA dia k.. ;-)...


Segmen December Award & School Holiday Contest By Izzat Azhar

Hi Guys! Segmen Monthly Award by Izzat Azhar datang lagi, tapi kali ni ada sedikit kelainan. Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join!!

Segmen December Award ni agak berbeza dengan previous monthly award which is November Award sebabnya, kali ni Segmen ini besertakan dengan Contest dan bila sebut contest mesti ada hadiah kan dan hadiah hadiah yang ditawarkan oleh para para sponsor boleh dikatakan agak lumayan.


Haaa kan. Banyak jugak Hadiah yang ditawarkan kan? So apa lagi. Jom join bantu member sama member. Sambil tu boleh cuba cuba nasib kan. Mana tahu kut kut melekat satu hadiah tu. Untung! So yeah, Goodluck!

Thursday, 26 November 2015

Siapa punya anak@sedara perempuan berumur 1-6 tahun

Salam semua...

Hai hai hai... ha nak tanya nie...kepada semua pembaca blog akak nie kan... ada tak sesiapa yang mempunyai anak sendiri atau anak sedara atau anak kawan2 ke yang berumur 1-6tahun? mesti korang bingung ngape akak tanya soalan mcm nie kan? ada apa dengan kanak2 perempuan 1-6tahun? kehkehkeh

Tak ada pepe...cumanya...akak ingat, akak nk buat 1 GA yang menawarkan baju kurung koleksi RianaLittleCuties tu kepada pemenangnya... hihihi...agak ada tak yang nk join? sbb apa nk wat GA pulak kan? sbb nye...bersempena dgn Cuti sekolah nie...hihihi dan nk letgo 5 helai baju kurung koleksi RianaLittleCuties tu... ;-)

Ada tak yang sudi join...hadiah tu pulak akan diberi secara random jek....x boleh pilih2...cuma boleh tetapkan size saje...hihihihi.... ada tak? ada tak? yang nk hadiahkan ini kepada orang yang tersayang...ce respon skit...kalo ada boleh lah akak susun atur GA nya..hihihi

Nie contoh2 baju nye...kehkehkeh... ;-)



JOM SHOPING DENGAN PS IKEA PERLIS

Wow sgt hadiah2 nye.... ;-)
jom join jom....click banner k.

Misi kembara Si Citam

Hoittt....comei nye Cat nie...hihihihi... ;-)

Jom join kawan2.....click saje banner tu...mudah saje

ZyraRoxx's Mini Giveaway: Buasir Otak the Komik

Salam semua..... alamakaiiiiiiii... 1st time nk join Contest dari seorg blogger berdarah seni nie.... dapat KOMIK ok sebagai hadiah nye...alamak suke amat...

Dedulu pernah lah masa kekecik curi2 baca komik pakcik akak... alah yang tajuk dia mcm "pahlawan hitam"...itu den hentam je tu...mana nk ingat hoiii...pak tak kasi beli komik jadik kte numpang baca jelah komik pakcik...kehkehkeh...bila abah akak melangkah masuk jek rumah pakcik akak....kelam kelibut suruk komik bawah bantal kusyen sambil mata konon2 tgk tv...padahal kat tv tgh berita jam 1.30 tengah hari....motip sgt budak kecik2 tgk berita...kahkahkah...lepas tu bila abah duduk kat kerusi sebelah...buat2 bangun walk away g toilet...kahkahkah...kalo kantoi pun masa tu biarkan aje..kehkehkeh..

Jom lah join akak masuk GA nie...dalam masa sama kte boleh mempromosikan hasil seni anak tempatan...(ayat bodek nk menang tu) kehkehkeh...

Syarat2 yang dikenakan sangat2 mudah tapi ayat2 suh follow syarat memang dah mcm rasa baca komik...kehkehkeh...selambe dia nk tutup penyertaan ikut jam dia...kehkehkeh...moh lah kte join sekrang GA nie...takut2 jam dia skang dah pukui 10PM ke...kehkehkeh...

Wednesday, 25 November 2015

Giveaway by mrsfara bernilai RM329

Jom join GA nie... ;-)
Click banner nie k

Tuesday, 24 November 2015

Ku panjatkan kesyukuran buatmu Yang Maha Esa

Hihihihi....buh skit gambo keluargeeee...hihihihi
Dari mana nak mula penceritaan ari nie ye? dari bawah kah? dari atas kah? dari tepi mungkin? dari depan barang kali jugak kot? oh apa yang direpekkan nie???kehkehkeh... Hati kecil nie hanya mampu mengucapkan syukur berbanyak2 kali...beribu2 kali...sangat2 terasa diri ini kecil sebesar zarah didepan Yang Maha Esa... telah memakbulkan niatku ini...

Minggu depan bermulalah episod baru dalam diri ini...selain episod ambik keputusan UPSR, PMR, SPM, Ijazah, kerja, berkahwin dengan jejaka pilihan hati yang terlalu banyak sgt berkorban untukku(erkkk apa jiwang lak nie),dikurniakan amanah yang tak terhingga juga tak terunggap dik bibir ini...Alisha dan Alya.Dan demi keluarga tercinta ku korbankan sumber mata pencarianku namun didlm hati berniat agar Allah menggantikan sumber yang lain untuk aku membantu En.Suami(wahhh sgt2 jiwang ayat pagi nie.....tak tahu lah, mungkin sbb terlalu gumbira sampaikan ayat formal abis nie ha)


Alhamdulillah Allah makbulkan, lepas nie dapatlah ibu melihat anak2 ibu besar didepan mata sendiri...lepas nie dapat tunaikan hajat budak berdua tu, minta ibu jemput tiap kali pulang dari sekolah...InsyaAllah... Dan dapat jugak tunaikan permintaan En.Somi untuk saya sendiri menjaga anak2...hihihi


Dan...dan...dan...yang paling best nye....TQ sangat2 pada boss saya....(YSeng) sbb dah men- Reject my resignation letter dan repalacekan dengan bekerja dari rumah sepenuh masa.....lalalala.....wahhhh boss paling cool yang pernah saya dapat..hihihi...(Seng, do you understand what I'm saying?...I do not know how I would like to thank you for allowing me to work from home.I really2 appreciate this award...really...I mean it)wahhhh panggil "award" hihihihihi


So lepas nie I will become a Full time programmer,working from home...Full time housewife...full time driver, full time teacher, full time ustazah, full time nenny for my lovely daughter...hihihihi...yahooooo... Opsss. terhover lak...Alhamdulillah... Jadi lepas nie saya akan buktikan yang saya adalah pekerja yang berdisiplin dan always avalilable when my boss need me...ahaks...harapannya lah... ;-) 


Ohmakaiiii hover sgt kan cerita saya nie...kehkehkeh... namun saya masih tetap akan menjadi part time blogger dan jugak part time businesswoman kehkehkeh... blog nie akan sentiasa ada dihatiku...hihihi
Ngape lah boss tak offer dulu2 lagi kan? kalo den tahu den nie kesayangan boss den, dah lama den mintak keje dari umah nie...kehkehkeh...Ok tips untuk menjadikan diri kte nie pekerja yang boleh dipercayai senang sangat2...amboiii sampai bagi tips ye...hihihi nie nama nye perasan...hihihi...x pe nak kasi jugak...bagus tuk adik2 yang baru nk start keje tu...org otai2 yang dah lama x perlu kot tips saya nie...kehekhekh



  1. Siapkan kerja dalam masa yang diberi.Cuba sedaya upaya siapkan sebelum due date supaya if ada apa2 masalah kte boleh gunakan masa extra tu tuk perbaiki apa yang x betul tu
  2. Jangan tunggu due date baru nak send kerja2 tu pada boss.....seeloknye bila dah siap sebelum masanya, terus hanta untuk boss review and comments.
  3. Kalo boss kata ok...apa lagi, masa terluang tu..have fun...kehkehekh(ok jgn ikut yg nie)hahahaha
  4. Bila dah tak ada apa nk buat tu, roger2 lah boss tu...kasi tau x ada keje...so nampak mcm bagus kan? kehkehkeh
  5. Selalu tulis atas kertas ke atau dlm log memana ke apa yang boss suruh buat...pastikan clear semua arahan...kalo boleh korang repeat balik apa yang boss suh buat depan boss...agar nanti x ada yang tersalah paham..(tapi kalo tersalah paham itu normal lah...kehkehkeh)...masa nie lah kamu semua kene clearify apa yang boleh kamu buat atau x boleh...tapi jgn lah ckp semua x boleh...itu namanye baik berhenti...hahahha...bila kte sebut x boleh buat...sila bagi skali solusi...jgn biarkan boss pening dgn kamu..gitu...
  6. Bertanggungjawap atas segala yang kamu semua dah lalukan....jgn point kepada org lain bila ada masalah...no no no...BIG NO...tau
  7. Sentiasa berfikiran positif, sentiasa mencari solusi, sentiasa update kebolehan diri dalam bidang kamu2 semua lah...hihihi
  8. Bila ada kerja, JANGAN sesekali bertangguh2.....sgt2 x boleh ye....terus buat...siapkan segera...jgn pulak bila ada kerja...kte ngeteh dulu waktu kerja...kte sembang2...kte rehat lelama...jgn jgn jgn...bila ada kerja buat sungguh2...jgn bazir masa sampai kene bawa pulang kerja ke umah...nie x bagus sama sekali.
  9. Dah sebut kat atas tu tadi...ELAKKAN MEMBAWA PULANG KERJA KE RUMAH...BIG NO kecuali x leh elaklah...contoh, system kene up time 12-1 AM ke...so kene lah kerja jugak kan? server down tengah mlm buta...kene lah kerja jugak kan? kehkehekhe... tips nie bagus untuk yang sudah bekeluarga...jadikan masa kte bersama keluarga hanya untuk diorg...jgn biarkan KERJA menjadi penghalang antara kte dan keluarga...sayangi keluarga anda...amboiiii

Ha cukuplah tips ngarut den nie...mana yang baik ikutlah...mana yang tak baik jgn diikut...ahaks...



Seiringan dengan ini jugak....saya nak jugak lahirkan perasaan dan ungkapan yang tidak berbelah bagi buat "ibu Ita" anak2 saya tu.... dia menjaga budak 2 org nie dengan penuh kasih sayang...terima kasih sangat2... dia tak pernah berkira dengan anak2 saya... kira saya pun sangat2 beruntunglah sbb selama nie mana pernah sediakan bekal apa2 untuk anak2 sewaktu hanta diorg...hihihi...relex jek hanta ngn tgn kosong...kehkehkeh...anak2 nk makan ke minum ke jajan ke semua dia yang belikan tanpa minta pepe pun dari kami...belum campur saya sering gek terlewat ambik dik kerana kesesakan jalan raya...dia tak pernah kire OT ke apa...Sangat2 bersyukur...Ibu Ita banyak bekorban masa dan tenaga tuk jaga budak berdua nie..."lepas nie kalo kene dtg keje,ada adhoc meeting ke, nk susahkan Ibu Ita lagi boleh tak?" kehkehkeh acik tak?hihihihi

Yahoooo....next week start kerja dari rumahhhh... ;-) Semoga saya tabah menempuhi cabaran kehidupan yang baru...hihihi

Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman)

Jom join jom
Click saje banner tu k...mcm biasa ;-)
nie kalo menang nie nk kasi poskad nie diposkan ke mak...
pura2 konon nya pos dari jerman...kahkahkah....

Monday, 23 November 2015

Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie

Salam petang semua... kenal kan pada blogger Cik Yanie nie ;-)
Jom join segmen nie

Giveaway Bawal Crepe From Muja & Huda

Ha jom yg nie pulak....yg nie yang terakhir tuk ari nie kot...kehkehkeh ;-)
jemput semua ye

Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap. Dried Roselle Tea katanya boleh menurunkan berat badan. Boleh diminum panas atau sejuk. Bancuhan sejuk lebih sedap! Kalau nak rasa kesedapan Thai Red & Thai Green Tea ataupun Dried Roselle Tea ni, jemput sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine. Mana tahu ada rezeki nak rasa salah satu darinya.
Khasiat Dried Roselle Tea
Tinggi kandungan vitamin C & antioksida mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung.
Meningkatkan sistem imun & memberi perlindungan dari radikal bebas.
Baik untuk kecantikkan kulit.
Melancarkan sistem penghadaman & membantu penurunan berat badan.
Meredakan panas badan.
Memutihkan kulit
Mengurangkan kolestrol
Mengekalkan badan yang sihat
Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Syarat ² Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Like Fanpage Blog Azhafizah
Follow Blog
www.azhafizah.com | nadinesblog.blogspot.my

Follow Google +
Nadine Jamal

Follow Instagram
azhafizahmdnor | nadines.hut | ndrajamal

2. Buat 1 entry bertajuk : Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine
3. Copy dan paste code yang telah disediakan di dalam ruangan HTML entry.
4. Publish dan Tinggalkan link entry & email di ruangan komen entry Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Tempoh Giveaway : 23 November 2015 10:00am- 7 December 2015 11:59pm

Hadiah
1 pek Thai Red Tea x 1 Pemenang
1 pek Thai Green Tea x 1 Pemenang
1 Jar Dried Roselle tea x 1 Pemenang

Pemenang akan dipilih melalui random picker dan keputusan giveaway akan diumumkan pada 8 December 2015.

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)