Muka Surat

Tuesday, 7 July 2015

Terima Kasih...Alhamdulillah murah rezeki mereka.


Assalamualaikummmm....

Alhamdulillah rezeki anak² pulak, smlm petang pengasuh mereka Ibu Ita bagi hadiah raya ke budak 2 org nie... Class korang beraya dgn tudung Aidijuma...Ibu pun tak ada tudung mcm korang...hihihi.. lihat lah gelagat memasing dlm kereta sewaktu otw balik umah....kemain seronok lagi ... siap test bagai yek... Alisha boleh ckp "ibu, nanti jgn lupa ye gosok tudung kakak ngn adik nie....kakak nk buat raya" erkkk amboi mengarah...kemain lagi kan... 

Cantik tak saya? hihihi

Nampak tak kakak kat belakang tu tgh nk pakai tudung

Ok siap...hihihihi
Yang si adik pagi tadi bangun jek tido soalan pertama dia adalah "ibu, ibu dah jemur (merujuk kepada basuh) tudung baru adik? adik nk pakai nanti raya", erkkk saya pun jawap lah... "ibu tak basuh lagi dik tapi mlm nie ibu basuh" memang x membasuh pun mlm smlm....dia boleh balas "Ok...jgn lupa tau, adik nk pakai tu nanti" nie sowang lagi pengarah terhebat ibu...kehkehkeh... pepe pun....TQ so much Ibu Ita... kemain byk lagi tudung yang Ibu Ita hadiahkan ke bebudak nie...mujurlah memasing jenis suka pakai tudung...berbaloi²..Moga rezeki Ibu Ita sekeluarga bertambah² lagi.Ameen...

Oh memasing dah start bercerita yang mereka dah start berlatih sukan... Alisha main lontar bola kata nye...tak tau lah main apa tu... dia ckp bowling tapi dari cerita mcm dia kene main bola jaring mcm tu...kahkahkah...ibu confius jadiknye.. 


Adik punye explaination ibu paham...dia main passing bola kepit kat ketiak kiri dan kanan sambil berlari menuju ke kawan....hihihihi.. ok yang tu ibu paham...kakak punye cerita ibu tak berapa nk paham...saya cuma buat² paham sbb kalo ckp x paham kang dia terasa hati...sensitip sgt kakak nie...bila adik cerita dan dia pun berebut nk cerita...bila kte menunjukkan riaksi "paham" cerita adik kemudian turn dia kte nk soal byk², atau nk ckp "ibu x paham lah kakak" tangkap sentap kang...so ibu buat² paham...kehekhekhk...anak².
Yang pasti nye lepas raya lah tu sukan nye tu...hihihihi.

No comments :

Post a comment

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak... Jemput datang lagi ;)

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)