Muka Surat

Monday, 23 March 2015

Susahnye hati bila anak tak sehat....

Assalamualaikum saudara dan saudari semua.....
hihihihi

Mesti ibu² bapa² semua diluar sana akan rasa susah hatikan bila anak² nie jatuh sakit. Perasaan tu memang tak dapat digambarkan....rasa time macam nie lah, segala kemahuan si anak ingin dituruti tapi tak lah sehingga membebankan kan?hihihihi....Cerita pasal sakit nie....now Alya tak sehat....demam panas...suhu paling tinggi stakat ini 39.7....sian lahai anak.

Macam biasa, ari nie bawak ke doctor pakar Dr.Mohan di Columbia Asia Cheras...pernah kan saya promote doctor nie dulu kan....setiap kali pergi for sure dpt diskaun punye dari doctor. Tadi pagi Alya muntah, abis semua susu dan air dia minum subuh tadi terkeluar....alahai....luluh hati ibu....dgn suhu demam nye tinggi....lepas hanta kakak Alisha ke sekolah terus bawa Alya jumpa Dr.Mohan....kami no giliran yang kedua....sian masa nie Alya memang tak bermaya dah....dia ckp, "Ibu, adik ngantuk....adik sakit kepala"....sabar dik...jup jek lagi jumpa doctor....tepat kul 9.30...giliran kami jumpa doc...

Sementara menanti Dr.Mohan tiba dari raound ward....kte isi perut awk yg kosong sgt² tu ye Alya.

Katanye sakit kepala


x larat dah nk duduk....tapi bergambo masih boleh...hihihi

Doctor cik Alya terperinci....dia memula suspect Alya kene denggi tapi lepas dia cek jek tekak Alya....jeng...jeng...jeng "tekak Alya putih puan, sudah ada kuman di tekaknye....jadik dia demam berpunca dari jangkitan kuman ini"....erm patut lah suhu Alya tak turun²...maka diberikan Alya ubat antibiotik untuk 3 kali makan, sehari sekali......sila patuh arahan...hihihi.....lepas balik jumpa doctor terus kasi suap antibiotik....alahai kesian anak ibu....asyiklah diganggu kuman yang jahat ini....huhuhu...
Bila dah dpt ubat....tumbang terus....kalo tak, mana mahu nye tido ditgh hari
Semoga Alya cepatlah sembuh, cepatlah boleh g skolah....bermain kembali...xmau melepek² lagi k...Ameen...masa ambik kakak Alisha dari sekolah tadi kemain happy dia....sebab ada kakak kembali....padahalnye slalu buli kakak...

No comments :

Post a comment

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak... Jemput datang lagi ;)

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)