Muka Surat

Thursday, 26 March 2015

Meh..meh...nak kasi tips skit nie....

Meh meh sini, nak kasi tips skit nie....
Tips untuk mendapat pahala juga memurahkan rezeki kte...ahaks....ye ke tips nie...meh meh sini.... mcm nie cite dia ye;

Kan ari tu saya ada ingatkan semua tentang LHDN??? tafsiran pendapatan tu...hihihi....dah buat dah ke semua? mesti dah dapat lebihan bayaran masing² kan? Saya dah abis dah pun...hihihihi....tahun nie jgn lupa simpan segala resit pembelian buku² alatan tulis semua ye...nanti tahun hadapan boleh claim semula...tips pertama saya tu.....(ada org herannnn??? x kire nk kasi tips jugak) hihihihi

Tips yang lebih utama adalah, korang selalu pening² nk pikir apa hadiah nk diberi ketika ada majlis perkahwinan ke majlis kesyukuran ke....majlis lah segala majlis...mesti buntu kan nk belikan apa buat empunya diri kan? ha nie tips dia, beli lah buku ilmiah....jadikan sebagai hadiah buat si pemilik... dalam masa sama boleh disimpan resit tersebut...nanti tahun depan boleh claim balik dan yang lebih utama...Insyaallah ada pahala disitu...bila mana si pemilik membaca buku tersebut...mungkin dia tak baca tapi ada org lain terbaca...Insyaallah ada pahala buat kte...dgn syarat ikhlas lah memberi....hihihihi 

Ha nampak tak kat situ....Tips mendapat pahala dan memurahkan rezeki kte...hihihihi...dah lepas nie jgn buntu² lagi memilih hadiah ye....tapi saya mungkin nk pendapat semua berkenaan buku apa yang sesuai diberikan? hihihihi selalunye memang akan memilih buku yang boleh memberi manfaat kepada rohani dan jasmani....mcm pendidikan jasmani pulak....ahaks... tapi kekadang confius dibuatnye....buku yang mana satu nk beli...ahaks....bab nie saya tak ada tips...cumanye yang selalu saya buat....eh ada tips lah... Saya akan pilih keluaran "Telaga Biru" sbb buku keluaran "Telaga Biru" nie sgt² interactive (menarik kan) dari segi penulisan, ada jugak lawak² jenaka dia, dan colorful design jugak....jadik tak buhsan lah bila membaca tu...Byk lagi keluaran lain...tapi I love "Telaga Biru" kawan² tak love pun tak pe..hihihi

Boleh lah ambil tips saya tu sekiranye kawan² rasa berguna ok...hihihihi...Semalam bawa anak² pergi membeli buku....apa org tua² kata, melentur buluh biar dari rebungnye...saje memupuk semangat suka membaca...hihihihi...disamping itu, ibu mereka nie ambik kesempatan lah, boleh bercuti masak mlm semlm...ahaks...sesekali beri rewards pada si isteri ye...ahaks.

Ini budak kalo bab tangkap gambo....kemain lagi...bab berjalan pun sama...suke sgt

Kakak Alisha cool as usual

Nie reward tuk si isteri nie...kehkehkeh...gantung kuali mlm smlm

Sila beratur dan bayar buku anda ye...hihihi

Kakak jugak ambik buku dia...ok nanti buat sampai abis ye..
Balik jek rumah terus apply tips diatas tu...simpan resit...lagi cun resit ditampal atas kertas A4 dan di scankan dan diprintkan sbb dakwat resit kedai nie bukan tahan lama pun kan? semua tahu kan...silap hari bulan hilang dakwat...tinggal paper nye jek...so buat mcm nie dan simpan dlm 1 file...nanti tahun depan tinggal nk calculate jek..hihihihi...Oklah...TQ kerana membaca...ahaks...jumpa lagi.

No comments :

Post a comment

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak... Jemput datang lagi ;)

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)