Muka Surat

Tuesday, 13 October 2015

Satu hari nanti, Aku mungkin sudah tidak ada kerja lg....

Pasai pa tajuk lagu tu kan??? hihihi Assalamualaikum kawan2...nie lah...duk terbaca satu artikel tentang kewujudan matapelajaran Teknologi Maklumat yang akan memberi pendidikan "meng-coding" sejak dari bangku sekolah rendah....

Finally, Malaysian Schools Will Now Teach Students How To Code! 

Ha kamu..kamu...kamu semua rasa...pekerjaan saya skang nie masih lg ke memerlukan saya yang tua nie tuk buat coding???kahkahkah... 2 3 tahun akan dtg, budak sekolah rendah pun dah boleh buat coding...maka x ada lagi lah pekerjaan buat saya...hihihihi meh kte baca sesama apa kata artikel tu.

The program will cover Computer Science and Coding by providing a whole classroom package with plenty of activities for students and also include resources for teachers.

It's a true wonder that our education system has remained the same throughout the years, even with years of modernisation. Didn't you wish you learned how to code in school?(Eh dia tanya kte pulak....sah2 saya jawap, ish masa zaman den dulu, tak ada mengetucaraan nie pun cool apa...ahaks...tak wish pun untuk adakan pembelajaran pengatucaraan nie sejak sekolah....x pelah...biarkan sejarah remain the same...ahaks) "org malas memang mcm tu" matakeatastgndibahu....kehkehkeh

This is where STEM CS (Science, Technology, Engineering, Mathematics and Computer Science) comes in, a teaching methodology which aims to equip primary students with computer programming skills



Education technology provider Eduspec Holdings Berhad partnered with Robomatter and iCarnegie Global Learning to help make this idea a reality(Oh deme lah yg buat program nie yek....uih budak2 zaman skang...kecik2 lagi dah tahu progamming...hebat..saya tua bangka baru buat mende alah nie..ahaks)

Tapikan...semua nie tak mustahil pun skang nie...pepe rujuk jek dekat Mr.Google...hihihi Mr.Google pun dah mcm kamus bagi saya tuk ingat semua tentang coding...ahaks...Hai Mr.Google....sayang awk, kalo x ada Mr.Google alamat x siapkan keje saya...ahaks...

Dah tu jek nk bebel...Salam santai petang...

1 comment :

  1. Zaman skrg dah maju dan terlebih canggih pulak rasa.

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak... Jemput datang lagi ;)

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)