Muka Surat

Friday, 30 October 2015

Giveaway Mek Cun

Jom join saya sertai GA nie ;)
Click saja banner diatas.....hihihihi

Wednesday, 28 October 2015

NB Aura Perfection membantu para wanita ;)

Assalamualaikum....

Tak lama lagi seperti yang dijanjikan, Nurrull's Beauty Resources akan melancarkan product terbaru mereka....jeng jeng jeng.... sangat2 bagus membantu wanita2 mcm kte nie ha... untuk kulit, untuk dalaman, untuk kecantikan...ish org putih kata.... All in one... ahaks... meh saya memperkenalkan kawan2 semua dgn product terbaru nie, ia adalah NB Aura Perfection

Taraaaaaa.......
Mengapa kte perlukan NB Aura Perfection nie?
mencerah dan mengebu kan kulit muka & badan
♥ memudarkan parut jerawat
♥ memudarkan jeragat
♥ mencantikkan kuku
merawat tumit kaki yang pecah
mencegah jerawat tumbuh ketika haid
merawat masalah rambut gugur
menganjalkan kulit
mencegah badan dan mulut berbau
sesuai di ambil oleh wanita
mengetatkan vagina
menganjalkan payudara

Perfect untuk semua golongan wanita.... apa bahan2 yang terdapat dalam NB Aura Perfection nie??? meh saya bongkarkan rahsianya...hihihihi diam2 tau, jgn kasi tau sapa2..ahaks ;)

Antara bahan2 utama didalam setiap botol NB Aura Perfection ini adalahhhhhh....

🌹Kacip Fatimah
🌹Strawberry
🌹Stemcell
🌹Glutathione
🌹Vitamin C
🌹Vitamin E
🌹Olive Extract
🌹Green Tea Extract
🌹Apple Stemcell
🌹Mix-fruit Extract

Mesti kawan2 nak tahu berapa ye harga NB Aura Perfection nie kan???? sbb best kan??? harga mampu milik tau...jgn tak percaya tauuuuu... diumumkan....

Sekotak NB Aura Perfection adalah RM 100.00 SAHAJA untuk semenanjung & RM 110.00 SAHAJA untuk Sabah dan Sarawak, terdapat 2 botol didalam setiap kotak... 

lalalala....murah kan??? murah kan??? setiap kotak  adalah untuk pengambilan 2++ bulan tauuuu... hebat kan??? rugi tak cuba tau... nak nangis dengar harga dia....tersangat berbaloi... cantik luar dan dalam....JIMAT 2 BULAN...InsyaAllah, pasti anda berpuas hati...

Cara pengambilannya, 
💐2 sudu sebelum sarapan
💐2 sudu sebelum tidur
(boleh diambil begitu sahaja, x perlu bancuh2 dengan air... rasa buah-buahan semula jadi...sedapppp) 

Jangan risau, Nurrull's Beauty Resources mesti dah ambil langkah2 keselamatan sebelum mengeluarkan formula ini... Sijil KKM sudah pasti ada, dengan NO Pendaftaran NOT105803943K, Halal... semua ada tau... jgn bimbang...

Eh apa tunggu lagi....boleh book for tempahan kerana setelah sahaja dilancarkan, terus boleh di poskan kepada kamu...kamu...kamu...book kene bayar ke? tak perlu sayang2 semua...hihihi bagitau awal2 takut abis sbb nie dah ramai yang book...HQ dah umumkan sejak seminggu yang lepas....saya jek duk tergendala nak umukan buat kawan2 tersayang semua...hihihi...

InsyaAllah pasti kawan2 semua berpuas hati, mana yang pernah berurusan dengan saya membeli product sulung BB Cream Nurrull's Beauty pasti tahu yang saya jujur bagitau semua tu....saya jujur cakap yang product nie memang best... Memang founder Nurrull's Beauty sendiri pun amal kan. Pernah lihat founder Nurrull's Beauty nie tak? memang lawa ok...body pun macam anak dara walaupun sudah beranak 2 ok... pemenang ratu kebaya lagi....huhuhuhu memang lawa....apa yang dia amalkan dia kongsikan dgn kte sekarang nie...jadi kenapa mesti ragu2.. hati berbunga2 tak nak cuba??? saya dah cuba...saya dah tahu kehebatannye...apa kawan2 tunggu lagi...hihihi boleh risik2 khabar dengan saya 012-375 6461(Fizah) atau HQ 019-961 8804(Nurul)

Monday, 26 October 2015

Hadiah dari GA Dianarashid Bersama Mamalink telah tibeeeeee...

Alhamdulillah, menang hadiah dari GA anjuran Dianarashid bersama Mamalink...terima kasih uolls....ahaks, akak dah terima hadiah nye nie... hadiah jauh dari seberang sana tau....hihihi dari Kota Kinabatangan Sandakan, Sabah....jauh sgt hadiah nie...

Cantik sgt dan x sangka pulak 2 brooch yang Lia beri...terima kasih...pada sesiapa yang mahukan khidmat jahit menjahit nie, boleh terus direct Lia di blog nye, boleh pergi ke FB Tempahan Jahitan Sue Ezalya . Lagi menarik Lia "Menyediakan perkhidmatan tempahan menjahit pakaian wanita seperti baju kurung tradisional,moden,pahang,jubah.Harga upah sangat berpatutan Pm/whatapps 016-846 8248". Dia sedia menerima tempahan.

Terima kasih buat kalian ya...hihihi ;) Nanti buat GA lagi k ;) jgn lupa ajak tau...hihihihi


lembut aje kainnye dah jahitannye pun kemas... Ha memula ingat 1 jek pin...skali 2 bila buka shawl tu...hihihi

Cute sgt pin nye... mahu tempah pin comel2 mcm nie pun boleh....mcm2 handmade dia buat... shawl tu pun handmade dari lia. ;)....TQ lia


Ziarah menziarahi....

Sabtu malam baru nie, murah rezeki kami sekeluarga.....dan didoakan semoga rezeki pak itam takkan pernah putus sampai bila2...ameen ;)

Pak itam belanja kami semua mkn KFC...bebudak nie kemain sonok....nak pulak mkn ngn Damia...seronok jek tgk diorg bersama2.. Perangai anak kedua nie memang pandai bergaul ye? saya perhatikan jek perangai Alya nie....dia pandai berkawan...berbanding dengan Alisha sedikit selective orangnye...ish sedikit ke? bukan sedikit, sangat2 selective orang nye...Jadi untuk dia mendapat kawan dalam masa yang singkat sgt2 susah...kalo Alya mudah jek...x sampai 5 minit pun...

Kalo kawan2 saya Huda, Erma dan Saenah dah sedia maklum anak2 saya x bercampur sgt...kehkehkeh...tapi perbezaan antara 2 org tu adik lebih pandai bergaul lah, itu pasti...hihihi. Pada mlm tu pun sama...Alya cepat jek berkawan ngn Damia, sepupu diorg jugak kan...tapi Alisha memang x serasi lah ngn Damia sampai ke balik...hihihi..Dia boleh berkawan tapi dia lebih kepada mengalah setiap masa...hihihihi x pelah Alisha, memang berkawan biar seribu namun kalo dah memang jenis memilih kawan, pilihlah yang baik2 ye nak ye... ;)

Sesampai nye rumah makngah diorg lepas Isyak mlm tu, Pak itam belanja kami semua mkn KFC...kesian pak itam, walaupun x bergaji lagi dan sememangnye hujung bulan sgt dah...tetap belanja jugak kami...hihihi tak pe, kami semua doakan semoga pak itam dimurahkan rezeki lebih dan lebih lagi ye..hihihi ;) nanti pak itam jemput dtg umah pulak ye...bawak makngah,pakngah, Damia, Azfar....ibu Alisha banje mkn yang dimasak oleh ibu Alisha sendiri (jimattttttt) hihihihi...

Saja jek beborak nie...Hari Ahad kami ke Jusco sekejap, ingat nk cari barang papa, tapi x ketemu yang dihajati pulak....Ok papa memang cerewet sgt bab membeli nie...bukan mudah ye nk tunggu dia bershopping....kami anak beranak redha jek ngikut dia memilih barang...ahaks...eh Alisha cerewet bab kawan, papa cerewet bab barang, ish ish ish...dedua cerewet ye....tau dah ikut perangai sapa...hihihihi Ibu dan Alya jugak yang cool....asal perut penuh, Ok kami happy..hihihihi...


Hai Azfar, makin sehat dan semakin banyak akalnye tau, dah pandai gaduh ngn kakak Damia dia... ;) suke senyum

Makan dengan bersungguh2 sekali mereka itu....gambo ibu papa makngah pakitam makan jgn ditunjuk...ahaks ;)
Ok untuk Pakngah(yang sedang bekerja time kami datang nie), untuk pok de(yang jauh nun di Sarawak mengadiri Conference), untuk Pak cik(yang tgh study di Muadzam tu) dan untuk paksu (yang tgh study bertungkus lumus demi masa depan tu) korang tgh jelah kebahagian kami nie ye....nanti jumpa semua suh pak itam belanja lagi skali..kehkehkeh...

Oh lupa nk cerita, part paling tersentuh ati maklong dan paklong time kami nak balik, Damia nangis...nk ikut sama, kene tinggal pun sama...alah siannye dia...nanti bebila weekend maklong bawak Damia skali ye...tido umah maklong ok....sian dia, bila anak2 dah besar dah pandai berkawan...bila kene tinggal mcm tu terasa lah masing2...nanti maklong datang lagi k... nanti bila papa Damia cuti, ajak papa dtg umah maklong k...leh main ngn kakak Alisha dan kakak Alya. ;) Jumpa lagi Damia, Azfar...

ENA MENCARI 10 BLOGGER BERTUAH!

Jom join Pencarian Ena nie... ;) Click saja banner diatas hihihihi
Pencarian ini akan tamat pada 31 October 2015.Jadi apa tunggu lagi......

Friday, 23 October 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Giveaway Duit Saku Dari BBL


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

Tepuk tangan sikit!

Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

Hadiah duit saku dari BBL

Duit saku RM30 
untuk 1 orang pemenang

Duit saku RM20 
untuk 1 orang pemenang


Duit saku RM10 
untuk 2 orang pemenang

Duit saku RM5 
untuk 4 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

Segmen Blogwalking YanieYusuf.com

Jom join....saya yang terlewat nie...hihihi ;) 
Hai MrsYanie... ;)
lama dah saya jadi pengfollow U..hihihi

GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY

GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY



JOM MERIAHKAN SEGMEN 
KLIK BANNER SEGMEN UNTUK INFO LANJUT

DETAIL SEGMEN

** 19 PEMENANG DI CARI
** MULA : 21 OKTOBER 2015
** TAMAT : 31 OKTOBER 2015


GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY ini di taja sepenuhnya oleh Kathy, Mamaniza, Sofu, Suria, Sally,  Hani, Eyra, Fuza, Adna, Ayumie, Yong, Zie, Eda, Hana, Yana Yani, Ida, Fiza, Ida Bits & Aida.

Thursday, 22 October 2015

Nurrull's Beauty resources HQ sedang mengedarkan sample BB Cream NBr

Salam kawan2 semua...lama menyepi tanpa berita tentang NBr...bukanlah menyepi kerana apa...cumanye skang nie NBr HQ sedang menaik taraf packaging kan...mcm saya pernah bagitau last week kan...jadi semua packaging sekarang nie sudahpun direturn semula kepada HQ untuk di tukarkan dgn yg baru...skang HQ agak bz dgn situasi itu...kehkehkeh...amboi skema sgt ayat kan?? jadi buat saya nie...memang x berniaga lagi lah...sedang berehat atau bercuti yg diberi oleh HQ...jadi memang cuti sungguh kan...hilang terus menyepi....kehkehkeh...x bagus betui pekerja mcm saya nie...hihihihi

Oklah seperti tajuk utama diatas tu..maka dgn ini, saya yg dah lama bercuti nie nk lah kembali bekerja kan...rasa mcm x patut pulak...diHQ depa bertungkus lumus....awk kat sini bersenang lenang kan? hihihi... jadi nye nk kasitau lah semua pembaca blog saya nie(harap ada lah yg sudi baca blogku ini) kehkehkeh... oh suke tersasul-sasul...ok2...nie nk kasi tau lah yang HQ sekarang sedang mengedarkan sample BB Cream NBr kepada sesiapa sahaja yang sudi untuk mencubanye... Just whatapps mereka dan bagitau anda pembaca blog saya jugak.."Pembaca Blog RianaLittleCuties nak sample BB Cream NBr" ha mcm tu...ke no ini 019-961 8804 atau pun 011-2548 3365.

Nanti diorg akan balas ye...bagitau pembaca blog saya tu bukan nye apa...dptlah layanan istimewa skit...kehkehkeh... kalo nk tanya dulu pada saya pun boleh 012-375 6461.. saya sedia menjawap segala pertanyaan uolls tau... sample tu adalah untuk kegunaan seminggu sahaja tau...mcm yang saya pernah edarkan sebelum nie...sama je...
Ha samplenye berbentuk begini... ;) ye...rasanye lebih seminggu kalo stakat guna nipis mcm saya..hihihi
Oklah....whatapps cepat2 k...cuba pakai seminggu....rasa best terus boleh beli yang dlm packaging baru...alalala...Saya jaga area KL@Selangor... boleh terus dptkan dari saya ye... daaa kawan2 ...kepuasan anda adalah keutamaan kami...

Pagi Khamis yang agak selesa...

Alhamdulillah, setakat pagi nie...kelihatan area saya nie dikelilingi oleh udara yang agak baik skit dari smlm....tak tahu lah tgh hari nanti bagaimana kan? semoga keadaan Jerebu yg melanda kte skang nie semakin pulih ye....alamakkkkk rindu nk bebel2 kat sini....lama tak menghasilkan nukilan hati...kahkahkah...hover nye lah haiiii... sempat join contest jek...mesti ada yang rindu kte kan???kehkehkeh...

Ok...pepagi yang katanye agak selesa nie, namun dia area utara jerebu masih teruk kan? bacaan pagi nie area utara ada yang mencecah 200 keatas ye? semoga kalian disana sehat2 sahaja ye...sekolah kerajaan pun masih ditutup kan stakat hari ini...ada yang bergumbira dgn percutian 'darurat' nie, dan ada jugak yang 'sedey' dgn percutian ini...tak salah, semua org berhak rasa apa yang mereka fikirkan...hihihi...

Kawan saya Puan Huda sedikit tertekan ye dgn percutian 'darurat' nie...kesian dia...walaupun sedang diberi cuti oleh kerajaan masih memikirkan nasib anak murid yang sudah beberapa hari ketinggalan syllabus yang sepatutnye...bertabahlah kawanku..semoga anak2 muridmu dikurniakan akal fikiran yang matang...walaupun bercuti, mereka tetap mengulang kaji pelajaran masing2 diumah kan...hihihihi

Kalau anak2 saya, mereka tetap bersekolah seperti biasa, bak cerita saya yang lepas2, hihihi takut syllabus lari kata cikgu nye....dah mcm nak duduki SPM pulak rasanye...tapi bila lihat perkembangan pembelajaran mereka berdua tu, saya boleh katakan mereka punye cara pembelajaran disekolah agak memuaskan lah..walaupun sedikit stress namun bila fikirkan balik, dah memang zaman mereka mcm nie kan...bukan zaman kte lagi....yang masih bermain2 diketika umur sebaya mereka kan? saya nie 6 tahun baru nk belajar ABC 123 semua tu...zaman diorg skang, dah boleh membaca lancar dah...uih kagum pulak.

Oklah...abis lah bebelan tu, skang nie nk cerita pasal NBr product pula ye...opss....sambung di post kejap lagi lah...saya buat khas untuk NBr saja k...karang campur2 bukan pembaca jek pening, dgn saya2 pening...ahaks...c u all jup lagi....NBr "menyerlahkan Aura Kewanitaanmu".

Tuesday, 20 October 2015

Segmen Starlavenderluna 1st GiftAway

Jom join, senang je syarat nye....Click banner nie k ;)

Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway

Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway


Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway

Ai Pengedar Sah Shaklee Pulau Pinang

Jom dapatkan vitamin shaklee dengan Ai Pengedar Sah Shaklee Pulau Pinang

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ai adalah pengedar sah Shaklee di Pulau Pinang.Bernaung di bawah satu group besar iaitu Euphoria.Ai pengedar sah shaklee di bahagian pulau.Secara tepatnya adalah ai pengedar sah shaklee di Gelugor Pulau pinang.Ai mendaftar sebagai pengedar sah Shaklee pada September 2013.ID Shaklee Ai ialah 988021.Sebagai Pengedar Sah Shaklee,seluruh penduduk di Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak boleh dapatkan vitamin-vitamin Shaklee dari Ai.

Sebagai pengedar sah shaklee yang beralamat di pulau pinang Ai menyediakan perkhidmatan
COD (Cash On Delivery)ke seluruh bahagian pulau.COD(bersyarat) juga dilakukan ke kawasan tanah besar juga bole.Antara syarat COD luar kawasan pulau ialah:

  • Pembelian minima RM200(mainland) RM300+Membership(Kedah)
  • Mengikut tarikh dan waktu yang dipersetujui bersama
  • Jika tidak dapat mematuhi syarat di atas maka servis Poslaju digunakan dan pelanggan perlu tanggung kos penghantaran

CARA PEMBELIAN MELALUI SERVIS POSLAJU

Bagi pembelian melalui pengedar sah shaklee menerusi online dan ingin menggunakan khidmat poslaju untuk tujuan penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia,pelanggan boleh memesan melalui pesanan ringkas whatsapp dengan menghantar details penghantaran yang tepat
seperti,Nama,Alamat dan Nombor Telefon setelah pembayaran dilakukan dan disahkan.Sila pastikan segala info adalah tepat untuk memaastikan barang sampai dengan selamat.
Perlukan khidmat rundingan dan konsultasi percuma??

Hubungi Ai segera

0134466077


Email:aimie8384@gmail.com
Whatsapp/Telegram:0134466077
Official Page: Pengedar Shaklee Penang
COD:Penang/Kedah
Poslaju:Seluruh Malaysia dan luar negara


SYARAT PENYERTAAN GIVEAWAY

  1. Follow blog ainalondiet.com,Add To Circle Google+ Ainal Syifa dan like Fanpage Pengedar Shaklee Penang
  2. Buat entry bertajuk Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway
  3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry
  4. Tinggalkan URL entry anda ke dalam ruangan komen entri INI
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan secara rawak
  6. Giveaway ini akan berlangsung dari 5h Oct 15 sehingga 15hb Nov 15
  7. Pemenang di umumkan pada 19hb Nov 15.

HADIAH GIVEAWAY BERJUMLAH +-RM100

  • PERTAMA-HADIAH MISTERI BERJUMLAH RM45
  • KEDUA & KETIGA TOPUP RM10 SETIAP SEORANG
  • KEEMPAT DAN KELIMA TOPUP RM5 SETIAP SEORANG

segmen blogwalking by mirza syazwina

Jom join berBW bersama Mirza Syazwina

Apa2 pun akak ucapkan Happy Besday buat awk...hihihi 
Semoga dimurahkan rezeki dan dikurniakan kebahagiaan dunia dan akhirat....
Ameen

Monday, 19 October 2015

GIVEAWAY CIK BELBEL TURN TO 22th

Jom join....Click saja banner diatas k...ahaks ;)

Nak kene ceritakan bila besday saya dan apa pengalaman yg best ketika sambut ari jadi nie yek???
Ok2 meh nk cite... Cik belbel kene baca tau...janji tau..kehkehkeh... Ari jadi akak jatuh pada 19 May 1984 amboiii tua nye...kehkehkeh ;) Ok pengalaman sambut besday nie...paling besh selepas berkahwin dan dpt pulak En.Somi yang tak pernah lupa nk bagi hadiah...ahaks...uih rasa mcm tanjat sgt2 walaupun setiap tahun akak dah mengharapkan mcm2 sebagai hadiah hari jadi akak...kehkehkeh... Ok tu jelah...daaaaaa...

OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE

Mek Zumbie ada mengadakan Giveaway yang dijanjikan, jom lah reramai sertai GA mek zumbie nie....hadiah menarik lagi tertarik...ahaks... Nak cerita serba ringkas pasal blog mek zumbie...ermmm apa ye... Mek zumbie nye blog kan simple and nice. Tak serabut pun....terus capai konsep simple yet nice..hihihi itu jelah dpt newbie blogger ceritakan...memang tak layak nk review pasal blog org saya nie...ahaks...Akhir kata,...jom reramai join...Click banner kat atas nie k...

Ieka Farhana Mencari Bloglist

Click banner untuk turut serta ye....

Macam mana boleh terjebak dalam dunia blogging?

Woh key.... nk jawap soalan sukar tahap nk capai MUET nye level nie...terpaling sukar nie...ahaks...mcm mana mula terjebak ek...akak mula terjebak sebagai blogger nie hanya kerana nk publishkan jualan baju kurung kanak2 akak nie...kemudian nampak mcm eh empty nye blog...apa nk update lg kan...kemudian skit2 try nk target audience, sampai skang pun x tertaget pun,..kehkehkeh...itu jelah permulaan nye..hihihi.
 

Sunday, 18 October 2015

Wow....Spicy nye blog Riana Little Cuties ye...ahaks

Tetibe rasa nk ubah angin bayu pulak di blog saya nie.....kehkehkeh....walaupun menggunakan template2 yg sedia ada jek tapi bolehlah...asal aje bertukar...kehkehkeh... Apa kesah kawan2 ari smlm??sabtu yang mulia..hihihihi

Nak kasi tahu nie....secara tak langsung ye.... Agen dan Dropship bg product terbaru dipasaran online skang nie Nurrull's Beauty Resources masih lagi dibuka....anda berpeluang menjana pendapatan yang lumayan...cumanye perlu usaha je lah kan...tiada usaha tiadalah kejayaan....usaha nye, cuma perlu bergelombang dgn dunia maya...kehkehkeh....kata pasaran online kan....apa lg...hihihi... memandangkan product ini sedang dikenali ramai dan diminati...inilah masanye kawan2 nk ambil peluang untuk menjadi agen NBr...mesti anda tak menyesal...Insyaallah...

Tentang keberkesanan dan kehebatan product NBr nie..InsyaAllah, byk kelebihan dan kebaikan product nie yang sudahpun di ujikaji....semuanye diformulasikan sendiri oleh anak tempatan kte....bangga kan? Nurul Faizatul Othman... dialah yg bertungkus lumus menyediakan formula yg terbaik buat kte semua... selebihnye dgn izin Allah.

Ha tulah pengumumannye...hihihi...pada yang berminat untuk sertai kami....sila whatapps saya 012-375 6461... ;) Saya akan memberi respon secepat yang mungkin k...

Oklah...jom tido...anak2 masih segar melayan movie ngn papanye...hihihi Saya pun dah terliur nk join sama nie...Ha nanti kte cerita pasal cabutan gigi Alisha di clinic siang tadi...hihihi... ada ke org nak dgr?kehkehkehek...(perasan sgt)hhihihihi...

Friday, 16 October 2015

Petua mengelakkan dari bermasam muka lelama khas buat (Suami & Isteri)

Insyaallah boleh diamalkan buat semua, mcm mana nak elakkan bermasam muka terlalu lama didalam hubungan suami dan isteri... Saya terniat nak kongsi nie pun kerana ada sahabat yang mengadu sudah seharian tak bertegur dgn pasangan, marah kerana sikap masing2...erm..saya rasa, saya punyai jawapan kepada permasalahan ini... cuba amalkan...InsyaAllah hubungan anda semua pasti sekejap saje masam muka tu....hihihihi

Cara dia, amalkan bersembahyang jemaah ketika kte bersama dgn pasangan kte...maksud saya, kalo dirumah jgn solat berasingan...cuma amalkan berjemaah.Sebab apa saya kata nie adalah jawapan kepada permasalahan diatas tadi...nie kerana, bila kte sembahyang menjadi imam,menjadi makmum...mesti akan terpikir jugak yang kte sayangkan sidia kerana Allah...selesai solat, salam dan ciumlah tgn imam kte,kucuplah dahi makmum kte...Insyaallah...marah tu???pasti akan pudar...selalunye ini yg kami amal kan...jadik nk marah tu for sure tak lama...selang diantara waktu sahaja...hihihi ;)

Kalo hari bekerja tu...lama lah skit bermasam muka...sbb zohor dan asar x ketemu disolat kan? waktu maghrib balik umah dah x jadi nk marah...hihihi dah berjumpa waktu solat maghrib...hihihihi
Cuba lah diamalkan ye kawan2...dan cuba hayati hadis ini

Daripada Abu Hurairah RA bahawa Rasulullah SAW bersabda, “Bukanlah ukuran kekuatan seseorang itu dengan menewaskan lawan tetapi orang yang kuat itu ialah orang yang dapat menahan hawa nafsunya ketika marah.
Kesimpulannya jgn marah2. Senyum selalu and tak perlu kata apa2.hihihihi ;)

Segmen Bloglist Blogger Baru 1437H

Click banner untuk turut serta

Menang Contest di Instagram by blogger Yaya Natsumi

Assalamualaikum penghulu segala hari, Assalamualaikum buat semua ;)
Alhamdulillah....dah sampai voucher yang dimenangi dari giveaway segmen by Yaya Natsumi yeahhhhhhhhhh
 Ok, byk sgt voucher nie....nk beli apa nie? kehkehkeh... mcm byk sgt duit nye nk bershopping ek?? rezeki jgn ditolak...pepe pun TQ Yaya Natsumi... nanti akak pikirkan apa nk beli...ahaks...

Wednesday, 14 October 2015

NB Aura Perfection & BB Cream NB

Assalamualaikum semua.... salam sayang, salam kasih....hihihihi ;)

Meh saya nk war-war kan.... saya nk umumkan disini yang Nurrull's Beauty Resources bertukar kepada new looks...new image....new design...new packaging.... yeahhhh...

Owner Nurrull's Beauty Resources telahpun mengambil pandangan setiap pelanggannye yang menginginkan new packging dari NBr...maka now sematkan dihati, difikiran masing2 yang kami telah bertukar....memperkenalkan our new logo...Taraaaaaaaa



Dan mari dekat skit....InsyaAllah lagi beberapa hari saja lg, BB Cream NB akan berubah packaging nye... didalam botol yang kecil comel molek, nk tak tgk samar2???? x leh tunjuk full lagi.....biar suspen skit....hihihihi....tarrrrrraaaaaaaaaaaaa... comei kan????


And now....memperkenalkan new product by Nurrull's Beauty Resources..... Supplement yang telah diuji keberkesanannye... NB Aura Perfection nama diberi....meh kte kenal apa kelebihan NB Aura Perfection ini???
Kandungan  yang terkandung didalam NB Aura Perfection:
  • Kacip fatimah
  • Strawberry stemcell
  • Glutathione
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • Olive extract
  • Greentea extract
  • Apple stemcell
  • Mixfruit extract ( for skin )
fungsi :
✔mencerahkan kulit muka dan badan
✔melembut & memuluskan kulit muka dan badan
✔mencantikkan kuku
✔merawat tumit kaki yg pecah
✔mencegah pertumbuhan jerawat ketika haid
✔merawat masalah rambut gugur
✔menganjalkan kulit
✔mencegah badan & mulut berbau
✔memberi tenaga kpd wanita yg berkeluarga
✔mengetatkan vagina
✔menganjalkan payudara

Supplement ini sesuai untuk semua wanita... wow sgt kan....bisa cantik malah sehat luar dan dalam....ahaks...

Dan ada pengumuman terakhir dari HQ... dimana HQ mencari 5 stokis terawal bagi produk baru NB Aura Perfection dan anda berpeluang memenangi sebuah handphone jenama SAMSUNG !!! cepat.....cepat SEGERA... mana2 kawan yang ingin menjadi ahli keluarga NBr, inilah masanye... boleh terus hubungin HQ dgn menghantar whatsapp "stokis " ---> 019-9618804 / 011-25483365

Pada mereka yg mahu menjadi agen BB Cream NB meh2 whatapps saya... 012-3756461... Packaging BB Cream NB semakin menawan kan????apa tunggu lagi...dah lah berkesan, menarik pulak tu.....cepat...hihihihi.

Oklah...penat dah membebel...hihihihi.... dptkan BB Cream NB anda dgn saya k... saya kasi GIFT lagi....sayang korang semua...hihihi

Menang GIVEAWAY SHAWL BY MELODI CINTA KITA

Yeahhhhhh saya menang shawl dari wanayen collection nie....cantik sgt...kainnye lembut dan x jarang langsung walaupun kainnye nipis...kain jenis sejuk... kalo kawan2 nak shawl mcm yang saya dpt nie...boleh lah ke blog beliau...mcm2 jenis koleksi ada...Melodi Cinta Kita 



Taraaaaaaa....... sweet sgt.... TQ dear... ;)
 

Tuesday, 13 October 2015

Satu hari nanti, Aku mungkin sudah tidak ada kerja lg....

Pasai pa tajuk lagu tu kan??? hihihi Assalamualaikum kawan2...nie lah...duk terbaca satu artikel tentang kewujudan matapelajaran Teknologi Maklumat yang akan memberi pendidikan "meng-coding" sejak dari bangku sekolah rendah....

Finally, Malaysian Schools Will Now Teach Students How To Code! 

Ha kamu..kamu...kamu semua rasa...pekerjaan saya skang nie masih lg ke memerlukan saya yang tua nie tuk buat coding???kahkahkah... 2 3 tahun akan dtg, budak sekolah rendah pun dah boleh buat coding...maka x ada lagi lah pekerjaan buat saya...hihihihi meh kte baca sesama apa kata artikel tu.

The program will cover Computer Science and Coding by providing a whole classroom package with plenty of activities for students and also include resources for teachers.

It's a true wonder that our education system has remained the same throughout the years, even with years of modernisation. Didn't you wish you learned how to code in school?(Eh dia tanya kte pulak....sah2 saya jawap, ish masa zaman den dulu, tak ada mengetucaraan nie pun cool apa...ahaks...tak wish pun untuk adakan pembelajaran pengatucaraan nie sejak sekolah....x pelah...biarkan sejarah remain the same...ahaks) "org malas memang mcm tu" matakeatastgndibahu....kehkehkeh

This is where STEM CS (Science, Technology, Engineering, Mathematics and Computer Science) comes in, a teaching methodology which aims to equip primary students with computer programming skills



Education technology provider Eduspec Holdings Berhad partnered with Robomatter and iCarnegie Global Learning to help make this idea a reality(Oh deme lah yg buat program nie yek....uih budak2 zaman skang...kecik2 lagi dah tahu progamming...hebat..saya tua bangka baru buat mende alah nie..ahaks)

Tapikan...semua nie tak mustahil pun skang nie...pepe rujuk jek dekat Mr.Google...hihihi Mr.Google pun dah mcm kamus bagi saya tuk ingat semua tentang coding...ahaks...Hai Mr.Google....sayang awk, kalo x ada Mr.Google alamat x siapkan keje saya...ahaks...

Dah tu jek nk bebel...Salam santai petang...

Kenaikan kadar Tol berkuatkuasa Khamis (15/10/2015)

Nak naik kadar tol pun pilih tarikh cantik jugak depa nie ye 15102015...hihihi streesssssss... bawah nie tol yg terlibat ngn kehidupanku.....huhuhuhu



Tol Mines = 1.30 -> 2.00
Pada masa sama, Besraya (M) Sdn Bhd turut mengumumkan penyelarasan struktur kadar tol di Plaza Tol Mines (Utara dan Selatan) iaitu RM2 bagi kelas pertama, RM4 (kelas dua), RM4 (kelas tiga), dan RM2 (kelas empat) manakala kelas lima kekal pada RM1.30.

NPE = 1.60 -> 2.30
Bagi NPE pula, New Pantai Expressway Sdn Bhd dalam kenyataan mengumumkan kadar tol baharu bagi Plaza Tol Pantai Dalam dan Plaza Tol PJS5 bagi kelas pertama ialah RM2.30, RM4.60 (kelas dua), RM6.90 (kelas tiga), RM1.20 (kelas empat) dan kelas lima kekal pada RM1.60.

LEKAS
Sementara itu sebuah lagi syarikat konsesi Lebuhraya Kajang Seremban (Lekas) Sdn Bhd turut mengumumkan penyelarasan struktur kadar tol di lebuh raya itu antara 10 sen hingga RM2.
      
Kadar baharu itu membabitkan sistem kutipan tol tertutup bagi pengguna yang menggunakan Plaza Tol Kajang Selatan, Plaza Tol Semenyih, Plaza Tol Pajam, Plaza Tol Mantin, Plaza Tol Sentul dan Plaza Tol Jelebu yang menggunakan sistem tol terbuka.

LDP = 1.60 -> 2.10
Struktur kadar tol baharu di LDP merangkumi RM2.10 bagi kelas pertama, RM4.20 (kelas dua), RM6.30 (kelas tiga), dan RM1.10 (kelas empat) manakal kelas lima kekal pada harga RM1.60, menurut kenyataan Litrak

Semua nk naik....semua....apa yg turun??? hujan jek yg turun... Allah tu Maha pemurah... 

Monday, 12 October 2015

Berjalan dgn BB Cream NBr

Nie smlm punye cerita...Dari siang sampai lah ke mlm merayau2..eh sebut merayau mcm Kartoon Alisha dan Alya tgk lah.. apa eh tajuk tu "Kucing rayau dengan musang huduh" yeke...pernah dgr tajuk kartoon mcm tu? ahaks...x pernah? ok abaikan...saja nk cerita...semalam lepas Zohor kami keluar pusing2 IOI City Mall setelah penat mengemas rumah dari pagi...ahaks.

Saja nk cerita yang nie sebenarnye...saya cuma tepek BB Cream NBr nipis saja sebelum keluar rumah...hihihi ;)

Lepastu, kami solat asar di IOI City Mall, kemudian sambung jln2 lagi dlm tu...tawaf punye tawaf dag masuk mahgrib...pastu nampak mcm penuh surau IOI tu...maka kami pun decide mau solat di Petronas dekat sempang nk masuk Cyberjaya tu. Singgah situ solat, selesai solat kami ke Cyberjaya mkn mlm... dan kemudian balik
Maafkan Cahaya dari camera hp capuk saya nie ye...huhuhu
Saje nk tunjuk yg muka tetap fresh walaupun dah kemain penat berjln tu...dgn hanya pakai BB Cream NBr saje...dah lah mudah jek nk pakai nye...sapu rata dlm kuantiti nipis saje... and u r done...kalo ada bedak tepek lah bedak...kalo tak ada, mcm saya lah...x perlu bedak dah...pastu tahan lama dan BB Cream NBr tu kecik je...leh masuk dlm hand beg saje..hihihi x bawak pun x apa...kekal mcm tu jugak...

Jom dptkan BB Cream NBr, skang tgh PROMOSI 1 BB Cream NBR dgn harga RM50.00 sahaja Free postage dan ada GIFT dari saya jugak ..lalalalala...meh lah cube...jgn takut, sesuai dgn semua jenis kulit... kalo kulit bermasalah boleh cuba jugak kerana BB Cream NBr bukan saja mencantikkan kulit malah merawat... tidak mengandungi bahan terlarang pun...selamat digunakan...jumpa pakar kulit, beli set penjagaan kulit mahal-mahal...kenapa tidak mencuba BB Cream NBr kami...hihihi... murah dan dijamin selamat dan halal... "Gunakan tanpa was-was"(pinjam sekejap tag line org lain)..hihihi

Pepe whatapps saya Fizah 012-375 6461 ;)

Menang dari Giveaway 1.0 by Ena

Lama dah terima hadiah dari Ena tapi maaf baru berkesempatan untuk melakarkan setinggi2 terima kasih buat Ena atas hadiah yang tak ternilai oleh kata2 tu.... Terima kasih sgt2. Saya terima product shaklee...yeahhhhhh.... seronok tidak terkata... meh kte share gambo hadiahnye ye.... jgn jeles tau... esok lusa mesti rezeki korang pula...meh kte minta Ena buat Giveaway 2.0 pulak...ahaks...boleh tak Ena?

Dapat Cinch Shake Shaklee, Shaklee Collagen Powder, Buku Belajar Ilmu Emas ;)

Hadiah nie nk suh saya cantik, kurus dan kaya nie... Ameen... ;)

Ok2...dikesempatan nie...saya jugak nk ucapkan tahniah pada Ena...ha tahniah kenapa? tahniah atas kelahiran ahli keluarga yang baru dlm keluarga Ena...Ena dah selamat melahirkan anaknye...hihihihi...Tahniah Ena...Semoga Ena dan anakanda nye sehat sejahtera ye...pantang elok2 ye...hihi

Dan dgn ucapan terakhir buat Ena, Semoga kamu dimurahkan lagi dan lagi rezekinye...ameen..TQ so much.Pada kawan2 yang ingin dapatkan product Shaklee, bolehlah rujuk ke Ena, kerana dia adalah Shaklee Independent Distributor at BANDAR BARU BANGI, SELANGOR, contact dia terus pun boleh
aeinnamusa@gmail.com OR SMS/Whatsapp/Telegram : 013-357 3153 ...TQ Ena


CONTEST: SAYA NAK HADIAH

"Adakah belog Ombak Bergigi akan mecapai target 300 follower pada hujung bulan oktober?" Ya
Jika Ya, 327.
Hadiah yg menarik perhatian saya semua....tapi kene pilih satu je ek? Hadiah No 5.

5) SPONSOR BY AMYLIA
* HERBA BLEND SHAKLEE - 1 Pemenang
 
TARIKH CONTEST BERMULA PADA 11 OKTOBER 2015 - 11 NOVEMBER 2015 !

Friday, 9 October 2015

Jom Join Giveaway dari Ourlovebonding.com!

Click banner untuk turut serta...jom2..
 
Saya kenal effa di blog saya nie sebagai blogger dan pengedar shaklee yang sah..hihihi ;). Jika saya menang Giveaway ini, saya nak hadiah 1 botol Herblax untuk mencubanye..hihihi !

Eh..eh...Nuffnang mana Status Glitterati saya??????mana???

Memula ada terbaca dlm Reading list saya beberapa hari lepas berkenaan sowang blogger nie Cik akak nie, dia cerita tentang "Hilang Icon Glitterati Pada Akaun Nuffnang", bila baca kesah dia tu...x ada lah berasa apa2 pun...niat dihati nk cek jugak lah...kot2 terkesan ke dgn kesah cik akak...lepas tu leka2 dgn keje terus tak cek... padahal ada jek masuk nuffnang semata2 nk jengah nilai kutipan..kehkehkeh...x perasan lagi pepe yang lain.

Skali tadi saya masuklah, eh teringat kisah cik akak lah...terus cek balik akaun nuffnang saya tu...lalala dgn ati gumbira g login, masa loading page nk bukak tu...APAAAA???????? saya punye pun gone????? dah kenapa???? nk kata ada buh iklan lain2...ish x ada langsung...memang mengundang sgt nie..ahaks... ;) terus create ticket to nuffnang...mengapa hilangkan status saya tu? Glitterati x ada, Non-Glitterati pun tak ada??? apakah??? seperti kata cik akak, "abis apa status den?" kehkehkeh...sentap sgt tau...hihihihi

Status hilangggggg!!!

Yang lagi-lagi sentap nye...saya punye CPUV adalah yg byk skit tu kan...skit jek...CTR BONUS tu, tetibe hari nie...hilangggg, alaaaaa ngape tarik balik duit kteeeeeee nuffnang...hihihi. Tapi saya rasa diorg nie tgh baiki code rasanye....baru2 nie diaorg set website diorg kepada secured website kan... untuk diorg protect the privacy user dan integrity of the exchanged data. Mungkin lepas tu diorg selenggara database diorg kot...tu yang kejadian nie berlaku...tapi x risau sgt lah...establish company for sure depa punye backup procedure power....data tentu dah dibackup cumanye nk present ke kte jek ada problem kot...(cuba berfikiran secara tenang).... ah teringat duit jadi skit....arghhhhhhhh

Hihihihi....tunggu jelah respon dari pihak nuffnang berkenaan ticket saya tu...Please Nuffnang be nice to me... ;) hihihihi.. oklah nk ngadu tu jek...sedey...Eh korang yang pada mulanye berasa yg entry saya nie tak berkaitan ngn korang....cuba korang cek akaun nuffnang masing2..cepat2..kalo ada yg mengalami masalah yg sama mcm saya...meh lah share kat comment...jgn lah biarkan saya sendirian berasa seperti tidak lagi disayangi oleh nuffnang...kehkehkeh

Thursday, 8 October 2015

Giveaway My Birthday Giveaway by Afiqah

Jom join yg nie ...Click banner untuk turut serta k... ;)

Ermmm beri ucapan paling creatip ye... mcm mana ye...
Meh bagi ucapan dlm bentuk pantun lah..
Bayi diraikan didlm majlis Aqiqah
Supaya menjadi anak yang taat perintah Allah
Selamat hari lahir buat Afiqah
Semoga sentiasa didlm lindungan Allah

Hihihihi lulus tak ucapan pantun tu Afiqah?? hihihihi Moga menjadi doa jugak buat awk ameen

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)