Muka Surat

Thursday, 30 April 2015

SEGMEN REVIEW BLOG BY LON@


Assalamualaikum semua....

Ok meh nk cite skit, hihihihi Sempena Anniversary Puan Lona dan Suami...wahhh Selamat berulang tahun perkahwinan "My name is LON@".... jadik dia mengadakan segmen ini.... meh lah join... sapa yang terpilih akan di review by "My name is LON@" serta akan diletakkan blog kte nie di sidebar dia.....menarik kan? so meh² join.

Tarikh Tamat : 8 May 2015...

Jom ramai² join....

Syarat mudah jek, follow "My name is LON@" 
Backlink kan Banner diatas ke segmen tu semula
kemudian tinggaikan jejak...
CUKUP mudah kan???
selamat mencuba semua

Promosi Promosi Promosi



Dan harga seperti dibawah iniiiiii...... mari...mari...mari
Jangan lepaskan peluang anda.


Dapatkan pilihan anda dgn segera.....hihihihi
Promosi ini hanya valid dari 27 April 2015 - 30 April 2015

Wednesday, 29 April 2015

Segmen Blogwalking + Hadiah Bertuah

Assalamualaikum semua....


Jom Join Segmen ini....dibawakan oleh Nisa...hihihi TQ sbb anjurkan....
Tuah ayam nampak di kaki,
Tuah manusia siapa yang tahu kan?
hihihihihihihi.......
Jom...jom...jom join...mudah sgt syarat nye...
sapa yang menang hadiahnye adalah

Nisa akan hadiahkan  Instant Shawl Magic  khas untuk 5orang sahaja, istimewa dari nisa !!

"Segmen Blogwalking +Hadiah Bertuah"

akan tamat pada 

15 Mei 2015.

Sekian.

Tuesday, 28 April 2015

JOM BELI Keropok ( lekor/losong, lekor Cheese, Keping)

Keropok Lekor/Losong, Lekor Cheese, Keropok Keping

Salam reader Riana Little Cuties, 

Ha saya nk promote jualan keropok lekor/losong, lekor cheese, kepok keping nie.... boleh beli secara online tau... Senang sekarang nie semuanya online... SEDAP dan HALAL.


Keropok losong original Terengganu

Yang nie wajib cuba k.....tersedapppppp.
Murah jek uolls....meh lihat harga nye...

Kepok lekor/losong - rm8.50
Keropok lekor cheese - rm8.00
Keropok keping - rm13 (500g)
Setiap pembelian dibagi pencicah percuma..

Bagi kawan² yang tinggal di area BERA dan TEMERLOH boleh COD tau, tapi bagi yang jauh² nie jgn bimbang...masih boleh menikmati kelazatan Keropok losong original terengganu nie,kawan² boleh membelinye cuma perlu tambah (RM6.00 postage) akan dihantar secara pos. Terbaek kan promosi diorg nie....Mari lah kawan² kte mencubanye.... Sudah rasa pasti MAU...MAU...MAU lagi...

Yang paling special skali, jika pembelian kawan² lebih dari 20 bungkusan, mereka akan menghantar sendiri kepada kawan² walaupun bukan kawasan COD....besh kan????

Keropok keping....goreng simpan dlm bekas...time mkn nasi buat ulam...kehkehkeh

Perghhhh nie memang kegemaranku.....sedapnyeeeeee

Leleh air luir mak nakkkkkkkkkkk
Meh lah beli kawan²... pasti anda tidak menyesal....terbaekkkk oleh sepupuku..... Nazrul Haizal dan Nurul Faizatul...

Anda dalam diri anak anda?

Pernah tak kawan² semua mengalami perasaan mcm apa yang saya rasa??? eh sibuk nk menanya...ahaks.... suke² jek tanya nie....jgn marah ye... kadang² saya selalu terperasan (erk selalu perasan???) hahahaha, mcm nie mcm nie...perasan yang apa yg anak saya lakukan atau tindak tanduk dia tu... (Alamakkkk sama mcm saya lah) gitu.... dah nama pun anak kan? hek eleh...hihihihi bukan² saya baru terasa perasaan tu bila anak² dah besar nie...

Apa yang diorg buat nenampakkan diri saya...hihihi...kadang² sgt kelakar... ahaks... pernah tak kawan².???? rasa mcm tu? mungkin kalo anak masih kecil belum sampai 1 thn tak ketara sgt kot kan.... nie kalo dah mcm anak² saya nie...Subhanallah mcm² kelihatan gambaran diri sendiri...mcm seolah² ada video kat sebelah yg rewind semula video tu ke masa lampau.... amboi panjang nye mukadimah...sampai 2 perenggan...ahaks..


OK² sambung balik perasaan tu tadi...kelakar kan? contoh...saya ambik contoh Alisha, dia sgt² penggeli kepada kotor...kadang² sampai jatuh geram kat dia tau... bekas minuman adik atau kte dia TAK AKAN dia minum ye....kononnye geli amat... nie baru sikit....erkkkk sakit hati pulak dibuatnye....rupanye reaksi begitu sgt² mengikuti papa nye masa kecil...sampai ke skang lah...hahahaha... memang tak boleh lah bekas² org nie(sampaikan...kalo adik tercuit makanan dlm pinggan dia...ha serius kawasan adik cuit tu dia takkan mkn)...hihihihi... Kalo Alya, makanan yang lembik² langsung dia takkan usik...ha nurun papa jugak....jgn haraplah nk mkn bubur nasi ke atau kuih² puding ke(lauk dlm masakan berkuah... BIG NO)...hahahha... eh kata perasaan saya? nie dah cite pasal mengikut papa jek...hahahha mukadimah...mukadimah


Kalo saya pulak....hahahaha bab makan... Alisha sgt² suka makanan pedas², sup² wow sebijik mcm saya...hahahaha... kadang kelakar pulak... paling besh... saya memang terkenal dgn cara mkn yg bersih dikalangan org yg mengenali saya....kalo mkn tulang ikan ke tulang ayam ke serius bersih tulang tu saya kerjakan...memang tinggal tulang semata.... wahhhh Alya mengikut telant itu...serius x perlu diajar pun cara nk mkn tulang ayam ke tulang ikan ke...elok jek dia mkn dan susun tulang tu...kahkahkah...lawak kan??? (motip nk nanya org) hihihi maaf cerita santai² dipagi selasa.... otak sebenarnye dah terpikir cuti hari Jumaat, Sabtu, Ahad dan Isnin nie....ahahahhaha... tu yg menulis pun merapu jek...kehkehkeh...


Oh...satu lagi...kalo bab susun barang...Alya the best...dia pandai lah x sepah² kan barang... dan pandai kemas semula barang yg dia ambil... sama jugak mcm kakak...but kakak tu kene disuruh... "kakak, kemas katil kamu...kemas mainan nie." ha baru dibuat... bab tak suka tgk barang selerak tu saya lahhhhh...hahahha walaupun barang disusun dlm almari kurang kemas namun kawasan persekitaran saya suka nampak kemas dan tersusun...bukan lah cantik ke apa cuma nye disusun ditempatnye...ha gitu...hihihihi janji pada pandangan kasar kawasan itu tersusun...gitu...ahaks..


Oklah sah korang jemu n skit lagi nk pitam baca ek....ahahahahha nie saya tayang gambo Alisha yang ramai org kata dia mengikut muka saya byk skit dari papanye...kehkehkeh... perangai pun dah nk dekat² sama dah... menyinga kalo adik kaco dia...opsss... itu memang ibu tu..kehkehkeh


Ha sama tak??? oh x ingat ye rupa saya...jup..jup..hihihi

Ha!... sama kan? hihihihi...

Monday, 27 April 2015

Pemandu lagak ngeri......

kahkahkah...tajuk besh tak? skali skala bikin gempak boleh kan?hihihihi... Assalamualaikum semua...apa kabo semua hari ini? kami sekeluarga Alhamdulillah sehat... Oh hari nie anak² exam... apa lah yg dijawapkan oleh mereka agak nye... anak yg exam ibu yang suspend amat....hover sgt.... anak baru tadika kot....toksah nk hover amat...ahaks... apa org tua² kata, melentur buluh biarlah dari rebungnye....gitu... 

jom kte tgk sapa empunye diri yang buat aksi lagak ngeri tu? hihihihihi


memperkenalkan ini dia pemandu nye..kehkehkeh

Ye seorg lagi pemandu lagak ngeri kte....ahaks
Kami pergi ke AEON BIG Tun Hussein Onn baru nie.... ha nie lah, kene pau oleh anak² hihihihi murah jugak lah RM5.00 untuk 10minit kot... dlm AEON BIG tu...x panas x berhujan....area belakang kat food court dia...hihihihihi... mcm² jenis kenderaan, tak dapat main di dataran masjid putrajaya , di sini pun jadilah...

Eh, nk tanya nie, sapa tahu ek...kenapa kat dataran masjid putrajaya tu asyiklah tutup jek skang nie....atau memang dah tutup senentiasa??? kehkehekh ke gara² lambakan peniaga disitu? hihihihi sonok tau memlm disana sebelum nie....skang tiada lagi...

Hihihihi....perlahan slow dan berhati² jek berdua nie main

Ops terlanggar pulak...kehkehkeh...
 Erkkkk x ngeri langsung yek? hihihihi...saje jekkkk..lalalala..

Friday, 24 April 2015

Petua KURUS dgn buah Kurma

Wahhhhh....mesti ramai yang suka tajuk saya nie kan? sbb saya pun sukeeee (eh! tetibe budget org suke apa yg ko suke...ahaks) excited pulak nk share... Tadi saya mencari kebaikan, kelebihan buah Kurma nie, sekali kan....terjumpa tips kurus dgn buah Kurma nie....amboiiiii apa lagi excited lah saya...kehkehkehkeh.... terus nk share.... nanti nk cuba....lalalala...

Meh..meh...meh kte cuba....senang jek kawan², petua nye gini... waktu kte dinner, kte slalu mkn nasi dan lauk pauk kan???? skang nie kte tukar....dinner kte adalah buah Kurma... mkn lah beberapa bijik pun asalkan kte mkn buah Kurma bagi menggantikan makan nasi tu tadi... hihihihihi... dalam tips tu mensarankan kte mencubanye dlm sebulan....tapi saya yakin keberkesanannye akan kelihatan seawal seminggu kot....(amboiiii hover) x pe boleh cuba ye. 


Buah Kurma ehsan Mr.Google....hihihihi

Dan rasulullah SAW pernah bersabda "Rumah yang tiada kurma, penghuninye sentiasa lapar" (Riwayat al-Bukhari).... oh patutlah saya nk makan jek sbb x makan buah Kurma...buah Kurma dirumah tu ada tapi buat pencuci mulut jek...ermmmm...lepas nie kene bertukar...hihihihi..jom lah try tau kawan² hihihi


Banyak sgt hasiat buah Kurma nie....tapi kali nie cerita diet nie, mcm mana logiknye dgn mkn buah Kurma sahaja berat badan akan berkurangan....Sini ada yang saya baca


"Sebenarnya waktu mlm, tubuh badan kte perlu banyak berehat. jika tidak makanan yg dimakan hanya akan menjadi lemak dan memberi tekanan pada organ tubuh kte. jadi dgn memakan buah Kurma nie ia akan memberi rehat pada organ tubuh kte. seterusnye memberi kesihatan organ dan tubuh yg lbh baik tau....tambahan pula ai memberi tenaga yang cepat pada tubuh kte. Maka inilah cara kuruskan badan yg berkesan dan berkhasiat. " besh kan???


Jom cuba jom...tapi mlm nie tak boleh cuba lagi...ahaks... sbb adik ipar nk belanja mkn mlm...lalalala... esoklah cuba...hihihihi.

"JANGAN" didalam Islam

Meh saya kongsikan beberapa larangan didalam Islam, Jom kte sama² follow kesemuanya semoga kte semua istiqamah dalam melakukan sesuatu perkara.hihiihihi (mcm ustazah celop lah...hihihihi)
  • JGN sesekali kte melewatkan solat kerana Allah tidak menyukainye, kecuali jika tertidur.
  • JGN masuk ke bilik air tanpa memakai selipar kerana bimbang jika terbawa keluar najis.
  • JGN makan dan minum dlm bekas yg sumbing. Makruh kerana membahayakan kesihatan .
  • JGN membiarkan mangkuk dan pinggan yg sudah digunakan tidak dibasuh. Makruh dan mewarisi kepapaan (yg nie paling saya pantang kalo dirumah....jgn ditinggalkan pinggan mangkuk kotor didalam sinki, kan ke tak elok.....dalam Islam ianya Makruh tau!).
  • JGN tidur selepas solat subuh kerana ada kesahnya
Nabi SAW pernah bersabda kepada anaknya Fatimah RA:
“Wahai anakku, bangunlah dan hadaplah rezeki Tuhanmu, dan janganlah engkau jadi     dari kalangan orang yang lalai,sesungguhnya Allah membahagikan rezeki manusia di     antara terbit fajar hingga terbit matahari.” (Diriwayatkan al-Baihaqi).
  • JGN makan tanpa membaca Bismillah dan doa kerana bimbang rezeki itu akan dikongsi dgn syaitan.
  • JGN keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan kerana takut kte akan mati dlm perjalanan...
  • JGN memakai kasut@selipar yg berlainan pasangan. Makruh dan mewarisi kepapaan.
  • JGN biarkan mata meliar takut nanti hati akan gelap diselaputi dosa... (ha! kalo yg suka melihat gelagak org sambil² berehat tu...opsss bahaya tu, takut termengata ke... terus dapat dosa...hihihihihi...)
  • JGN bergaul bebas di tempat kerja. Banyak buruk dari baiknya.
  • JGN menangguhkan taubat jika berbuat dosa kerana mati boleh datang bila² masa.
  • JGN ego meminta maaf jikalau memang kte yg bersalah.
  • JGN mengumpat sesama rakat taulan kerana akan merosakkan persahabatan dan kte hilang bahagia. (huhuhuhu.... x mau hilang bahagia)
  • JGN lupa bergantung kepada ALLAH dlm setiap pekerjaan kte. Bimbang kte sombong dgn ALLAH jika kte berjaya dan kte kecewa bila kte gagal.
  • JGN lokek untuk bersedekah kerana sedekah itu dpt memanjangkan umur dan memurahkan rezeki kte.
  • JGN byk sgt ketawa kerana ia akan menjadikan jiwa kte mati.
  • JGN berbohong kerana ia adalah ciri² org munafik dan menghilangkan kasih manusia kpd kte.
  • JGN menganiaya manusia@haiwan kerana doa makhluk yg teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH.
  • JGN terlalu susah hati dgn urusan dunia sampai mengabaikan urusan kte kpd ALLAH kerana tujuan kte hidup adalah untuk mengumpul bekalan untuk akhirat kelak.
  • JGN mempertikaikan kenapa Islam berkata JGN kerana semuanya adalah untuk keselamatan kte.
KERANA ALLAH lebih tahu apa yang terbaik untuk ciptaan-Nya.

Thursday, 23 April 2015

Salam hari khamis semua.... dan PROMOSI HARGA!!!

Ermmmm... apa cerita hari nie? saya tak punye apa cerita hari nie, cuma borak² santai lah ye...hihihihi Pagi tadi berlalu seperti biasa jugak.... kelam kelibut menguruskan anak² diri sendiri...kehkehkeh...en.somi boleh uruskan diri sendiri kan? hihihihi... pagi nie cuma Alisha je yang nk bawak bekal, Alya hari nie x mau bawak bekal.... ermmmm... mimpi apa tah dia tak mau bawak bekal hari nie... selalu nye dia lah yang demand mcm²... hari nie dia cuma nk bawak maruku kanak² tu... oklah adik...bawaklah (matakeatastgndibahu) hahahhaa... Alisha saya buatkan scrambled eggs (telur dan lada itam skit dan cuka setitik) hahahaha... lepas tu buatkan dia roti berkaya... hahahha dgr mcm kemain susah bekal nye kan? mudah amat...makanan berat² tak mau bawak....(yahooooo ibu loncat bintang)

Patutlah ibu bulat anak cekeding slim....kehkehkeh...sapa yang nk kurus boleh ikut cara depa berdua mkn...kehkehkeh... Oh ye! minggu depan Alisha dan Alya exam (julingkan bijik mata )pagi tadi masa hantar Alisha dan Alya ke sekolah ustazah diorg yang bagitau minggu depan exam...so hujung minggu nie pulun lah study yek anak²... hihihihi... kalo ikut style ibu belajar dolu² ibu pulun last minute...aduhai...sgt tak bagus contohnye..kehkehkeh...(tapi bagitau anak² saya kuat study setiap masa) ahaks...barulah bersemangat skit anak² tu...hihihihi

Eh...eh...eh...teringat kesah kawan baik saya iaitu Huda, uihhh dia kan...setiap pagi sejak start jek ari pertama hanta anak ke pengasuh...hari² dia hantar bekal pagi dan bekal makan tgh hari...alamak kagum amat ok...saya dah pernah cerita kan, Huda nie cikgu...cikgu mengajar blah pagi...saya syak lah...kalo dia keje opis mcm saya nie mau nye bekal anak tu tuk mkn petang skali....gigih tau dia...malu saya...huhuhu saya nie mampu masak mlm jelah...tu pun slalu off masak mlm...kehkehkeh... dia masak sebelum subuh...dah tu balik keje nanti masak tuk mkn mlm pulak...memang terbaekkkk...πŸ‘πŸ‘πŸ‘


Oklah tak ada apa cerita dah, cuma nk beritahu nie... Koleksi Riana Little Cuties akan mengadakan promosi potongan harga sebanyak 5% pada minggu hadapan..... harga promosi ini hanya valid dari (27th April 2015 - 30th April 2015)....jadik sebelum terlaksananye harga promosi ini....meh kawan² pilih² dulu mana yang berkenan....nanti next week boleh beli ye.... πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘


Wednesday, 22 April 2015

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015

Wot...wot....wot.... ada Giveaway terbaru nie...meh ramai² sertai.... saja sesuka, if rezeki mana tahu kan??? Mudah jek cara nye....click sahaja ke banner diatas....akan diterangkan 1 per 1.... pastu hadiah dia uihhh byk ok.... disponsor oleh:

TARIKH TUTUP : 30 APRIL 2015
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. ALISHA & AQILAH YANG AKAN CABUT UNDI (",)
Selamat mencuba kawan²

KWSP sedia mendengar pandangan pencarum...

Salam hangat hari ini....kehkehkehkeh.... umum semua tahu kan berkenaan cadangan terbaru dari pihak KWSP untuk menetapkan had umur pengeluaran simpanan persaraan kepada usia 60 tahun.... setelah mendengar banyak bantahan dan cadangan, mereka sekarang ini sedang berusaha mengambil pandangan dari pencarum itu sendiri dengan menyediakan platform  untuk pencarum menyuarakan pandangan mereka. Pihak KWSP sudahpun menyediakan survey bagi pencarum menyuarakan isi hati...hihihihi 

Maka kawan² semua yang mempunyai akaun i-akaun boleh lah pergi sendiri ke website itu dan terus menjawap soalan² dari mereka. mari kte ramai² suarakan isi hati kte pada saluran yang betul...ahaks... jawap survey nie pun tanggungjawap kte nie... Pada pencarum yang tidak mempunyai lagi akaun i-akaun nie, cepat² pergi ke kiosk berdekatan dgn anda untuk mendaftar... rugi kalau kte tak suarakan pendangan kte jika sudah diberi peluang sebegini kan? jom ramai²


Memula kasi login dulu itu i-akaun...hihihihi
Kemudian akan ada popup seperti ini...click "Sertai Kajian Selidik"
Nampak tak ayat "Belum Selesai" saya tak buat lagi surveynye... jom kte jawap, click pada "SETERUSNYA"

Nampak tak ayat "Terima kasih kerana menyertai kaji selidik ini" walaweeee... saya sudahpun menyuarakan isi hati saya....hihihihi... Anda bila lagi? cepat buat skang
Kajian selidik nie dibuka dari 21 April 2015 sehingga 5 May 2015... cepat buat ye kawan², masih punya masa tu.

Tuesday, 21 April 2015

Tips Didapur....simpan kuih muih dlm peti sejuk

Nie semua gambo dari Mr.Goole...pinjam kejap ek Mr.Google..

Salam semua...kembali bersama tips mertuakuuuuuu....hihihihi walaupun ibu mertua ku nie suri umah namun dia sgt byk tips yang memudahkan pekerjaan saya (mungkin suriumah kan kene buat keje pantas...lebih pantas dari hat bekerja nie....uihhh kerja umah x pernah abis wehhhh...pitammmmm)... dulu tips cuci toilet kan? ada sesiapa dah cuba? mudah kan? tak perlu tenyeh kuat² sampai nk patah tangan...hihihi... cukup sekadar tenyeh malu².... dan kali nie saya bawakan tips untuk didapur pule

Saya nie tak berapa lah rajin buat karipap ke popiah ke samosa ke SEBAB.... "buat dah lah byk mcm 60 org nk makan,pastu membazir" tu kata en.somi... dah tu mana nk terhabis kan? asyiklah buang balance selepas 1 hari simpan....kesian....nk buat dah lah skit punye lama ngadap nk mengklip tepi karipap atau nk menggulung popiah atau samosa...kan kan kan.... pastu byk pulak tu...kehkehkeh...kes tak pandai nk budget...hihihihi... 


Dan sbb kesah nie lah saya jarang sekali buat kuah tersebut kecuali bila en.somi teringin nk mkn...terpaksa lah buat...terpaksa lah membazir jugak.... dari rentetan saya tu... mak mertua saya memberikan tips terhebat....super brilliant.... nk tau apa? meh..meh.. nk cite


Gini caranye, lepas jek kte dah buat kuih tu....saya ambik contoh karipap lah.... lepas dah siap semua... kte goreng seketika agak² kuning skit jek...jgn sampai masak pulak.... lepas dah goreng skit tu...angkat n toskan.... biar karipap² tu sejuk dahulu barulah kte pack kan dlm plastik, pack lah 10 bijik setiap plastik ke....pastu simpan kat peti sejuk beku.... uihhhh leh tahan gile punye lama....hihihihi Bila time nk makan.... uolls(amboiiii gedikkks) ambik 1 pack ....kuarkan pack tu dan biarkan beku tu mencair skit...pastu masakkan menggunakan api yg perlahan....


Memang terbaik ok.... teknik dia sama mcm frozen punye kuih muih lah...tapi kte buat sendiri diumah....kannnnnn...terbaekk kan??? cuba lah tau kawan² ...hihihi... dedulu saya simpan jugak tau mcm nie tapi tak digoreng...bermakna saya simpan dlm peti sejuk beku tanpa goreng namun cepat basi dan dia punye kulit karipap melekat² bila kite kuarkan dari peti dan biarkan sebelum nk goreng tu.....stressss mak encik tau.... skang tak perlu stress sbb bila dah goreng skit sebelum simpan...kulitnye lawa x melekat....cun jek


Apa???? korang dah sedia tahu tips nie???


Hahahaha saya lah yg tak bijak ek? ish ish ish..... sian saya...hihihi lepas nie no more stress.. ahaks... boleh simpan dan bila nk makan tinggai goreng....yessss... 


Ringakasan cara nk frozenkan kuih:

  • Buat kuih seperti biasa,
  • Gorengkan sedikit sahaja kuih tu tadi.... bukan sampai gareng tau...skit jek...kejap jek goreng nye
  • Lepas menggoreng toskan dan sejukkan
  • Pack kan mengikut sekali mkn...contoh sekali mkn boleh abis 10 bijik....so packkan 10 bijik setiap 1 nye...
  • Simpan didalam peti sejuk beku
Siapppppppp.... cubalah...

Activity Ahad yang lalu...berlalu dgn amannn..kehkehkeh



Ahad lepas kami tak kemana² pun...cik suami cuma g tinted kete yang dah rosak tinted nye...itu aje...kemudia kami ke jusco tuk hiburkan hati anakanda kami 2 butir tu...kehkehkeh....dpt kuar umah mcm dpt kuar sangkar ko.....punyelah terkurungnye... masa en. somi g buat kete tu...saya berusaha menggosok baju tuk seminggu....kurus kaki kejap sbb berdiri lama....nk patah pinggang...kehkehkeh...tua sgt dah nie...gosok skit pun dah sakit badan...hahahah...hover sgt.

Sarapan pagi tu saya buat apa yang ada jek diumah...nasi lemak koboi sbb nan hado timun kacang segala...hahahaha...lepas mkn adik ipar pun bergerak balik ke kampung halaman nan tercinta...hihihihi... anak² dah mcm cacing kepanasan diumah....dah bagi arahan dekat saya suh gosokkan tudung diorg...suh pakaikan tudung.... saya tak striaght buat... dah nk dekat kuar nanti baru lah pakaikan kan? dah lah anak yang kecik tu ada masalah eczema (eh betui ke ejaan tu) hihihi yang agak teruk....x boleh berpeluh langsung...naik bintat² merah...tapi kegigihan setia pada bertudung sgt dikagumi...ahaks.

dah dekat pukui 3 kot baru kuar g jusco....jejln sesaja...lepas pusing² dlm jusco tu kami pun pulang...sampai jek umah, tu diaaaa....ujan lebat kemain....sedapnye tido tapi malangnye hari semakin petang dah...melepas nk tido diwaktu ujan...redha sambil berair mata...hahaha... 

Tgh kusyuk tgk org buat ais cream ditepi tu.....

kakak...buat hal sendiri jek dia...tgk org lalu lalang time tunggu makanan...

ok....kte kasi tepek muka tuan tanah kedaun skit...kehkehkeh
kawan² ada tak petua enzima nie? kalo ada leh share ngan saya ye....stakat pakai product sabun badan yg berubat ke lotion ke ermmmm x jln lah... pernah dedulu cuba petua sapukan tepung ubi ek? ermmm x jln... jenis²  bedak langsung x boleh...pakai set Cetaphil...pun x jln..hihihihi...puas dah mencuba memacm gaye...ahaks...tak berhasil jugak.Sian Alya...hihihi

Monday, 20 April 2015

Activity kalian sabtu lepas???



Hari sabtu lepas,sesusah jek zohor kami terus bergegas ke NSK....mcm biasa beli barangan dapur tuk seminggu dan jugak beli barangan tuk menyambut tetamu istimewa....adik beradik berkompul....saya akan menjadik chef terkemuka buat mereka semua...ahaks....walaupun sekadar lepas tekak dan mengisi perut memasing aje....kehkehkeh...layan kan ajelah ek semua.... 


Adik² ipar semua mai kecuali adik yang bongsu dan yang duk di klang nun(lecturer bertauliyah to be n lecturer sementara skang)(ok skang tgh kumpul duit tuk hadiah dia konvo bulan depan...sehari 10sen acik tak nasir?, bermula dari sekarang) hahahaha.... diorg x dpt dtg sbb jauh tuk join perjumpaan x rasmi kami nie...kehkehkeh...

Oh ye...saya masih blum memperkenalkan anak sedara baru dalam keluarga kami kan???? hihihi... Cucu lelaki pertama buat mak dan abah mertua saya...hihihi.... sgt lah membulat, membesar dgn jayanye(namanye Azfar)nama penuh maklong lupa maafffff.... mak long dah tua Azfar...kehkehkeh " Muhammad Akid Azfar, nama penuhnye "....hiihihi... dan anak sedara saya yg pertama iaitu kakak kepada si Azfar, namanye Damia Qaisara.... saya selalu panggil Damia.. Damia nie sombong sgt tau ngn maklong.... x pernah nk dekat saya sampai ke hari nie...teruk sgt ke maklong nie Damia????huhuhu.. (rasa mcm muka saya nie zalim ke? kehkehkeh)

Nie dia.... Azfar empunye diri.... bulat bam..bam..

Nie kakak nye...Si Damai syg...comei sgt

Ok...nie favorite dia..panjat atas nie sambil gelak²..


Ok berbalik kepada cerita asal, activitinye...lepas isyak mereka pun sampai... apa lagi makan time lah....semestinye umah akan Huru-hara...wajib...kehkehkeh...kalo bercerita semua nk bercerita... wokey fine 1 1...ahaks... saya cuma masakkan nasi jek mlm tu...redha jelah...padahal mcm² permintaan depa....dgn mee bandung lah.... mee udang lah...meow...meowww lah...kehkehkeh... lepas dah kekenyangan..dah relex² depa pun balik...tinggallah adik ipar yang skang sambung belajar dekat muadzam shah..sbb esok paginye dia nk pulang kampung setelah membantu abg nye berniaga di kedai... pak ngah skang tokey ok...(nanti maklong "saya lah tu, panggilan diri oleh anak sedara" ke kedai pak ngah buat review k...) ahaks... Moga rezeki Pakngah bertambah² lagi...ameen...

Ha tu jek kesah di hari sabtu yang lalu....berlalu bergitu pantas...hihihi...

Click Meeeeeee

Best blog diorg nie...Jom terjah!

Sumber BW saya yang utama ;)